caenfrdeitptrues

Homenatge als fundadors de Ràdio Santa Cristina en la presentació del nou projecte

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro va homenatjar ahir a la nit els fundadors de Ràdio Santa Cristina, creada fa 36 anys, coincidint amb l’acte de presentació del nou projecte de l’emissora municipal. A més, es va honorar, i va ser el moment més emotiu, al gran director de l’emissora, Carles Brea. L’acte, que van presidir l’alcalde, Xavier Sala, i el regidor de Ràdio Municipal i excol·laborador radiofónic, Xavier Figueras, també va comptar amb la presència de molts col·laboradors al llargs d’aquestes anys i un nombrós públic que omplia la sala de plens. L’emissora, que es pot escoltar pel dial 107.7 d’FM, com també a Internet per estreaming, es troba situada actualment en un local del pavelló municipal d’Esports, i s’ha contractat Sergio Marin com a cap de continguts, programació i emissió. “Volem que Ràdio Santa Cristina sigui l’emissora de tots els cristinencs”, va manifestar l’alcalde, que va agrair a tots els que “han lluitat” per fer-la novament possible.

Durant l’homenatge, en què tots ells van rebre una placa, Figueras va fer un repàs, amb imatges, de la història de l’emissora cristinenca. El regidor va explicar que Ràdio Santa Cristina va sorgir de la fusió de dues iniciatives radiofòniques de joves del municipi. Per un costat, de Ràdio Hovetrinch, que van impulsar Jordi Finazzi (àlies Horacio Pinchadiscos), Francisco Vegas (a. Veguez), Marcel Ferré (a. Triac), Josep Quintana (a. Indio) i Jordi Taberner (a. Cherve) des de les golfes d’una casa pairal, Can Diego. Per l’altre, d’un grup de radioaficionats que intentaven tirar endavant una ràdio local, que estava integrat per Josep Ferrer, Santi Gascons i Manel Prieto. Amb la fusió, els joves impulsors de la iniciativa radiofònica es van instal·lar en un local de la mateixa carretera. El primer director va ser Josep Ferrer.

L’any 1985, la ràdio es va instal·lar a l’edifici Teulera, davant la plaça mossèn Baldiri Reixac, i el director va ser Carles Brea. Amb el canvi d’emplaçament, l’emissora, a part de millorar la seva ubicació, va aconseguir més espai i adquirir més aparells. Però un any més tard, un llamp va provocar destrosses incalculables a la ràdio que va obligar a tancar-la. Una clausura que es va revertir l’any 1990 amb la seva reobertura. Comptava amb uns 40 col·laboradors i emetia des de les 8 del matí a les 12 de la nit.

L’any 1992, els membres de la ràdio van fer una parada per la festa major per poder actualitzar els equipaments i, al mateix temps, comprar la música que no arribava. Tres anys més tard, es va reformar els locals de l’emissora, que va costar uns 9.000 euros de l’època. I van estar en aquest immoble de davant la plaça fins al seu trasllat a l’edifici de Serveis, el 2004. Posteriorment, la ràdio va agafar-la una empresa, després d’un conveni amb l’Ajuntament. Un conveni que va acabar el 2014. El nou govern, des de l’inici del mandat, ha estat treballant per recuperar-la i posar-la novament al servei dels habitants del municipi.

El regidor, d’altra banda, va demanar disculpes per si s’hagués deixat algun dels molts col·laboradors que ha tingut l’emissora durant tots aquests anys. I va deixar clar que fan una aposta per una ràdio “fresca”, que es marca com a gran objectiu “ser una ràdio propera al municipi, informant de tot el que passa al terme”. Figueras confia que es puguin fer programes en directe, ja que ara tot és música, a partir de setembre o octubre.

homenatgefundadors01homenatgefundadors02homenatgefundadors03

Subscriure's

Twitter

Facebook Ajuntament