caenfrdeitptrues

Presenten el nou projecte de Ràdio Santa Cristina amb un homenatge als seus fundadors

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro presenta divendres, a les 20 hores, el nou projecte de Ràdio Santa Cristina en un acte que es farà a la sala de plens. Al mateix temps, es farà un petit homenatge als fundadors de l’emissora municipal, que va començar a emetre el mes de febrer de 1982 des de les golfes d’una casa pairal, Can Diego. L’emissora, que es podrà escoltar pel dial 107.7 d’FM, com també a Internet per estreaming, es troba situada actualment en un local del pavelló municipal d’Esports, sota la direcció de Sergio Marin.

Des de fa uns quants mesos, l’Ajuntament, a través del regidor de Ràdio Municipal, Xavier Figueras, està treballant en el nou projecte. Per un costat, va adquirir el material tècnic necessari d’equips informàtics, consistent en un processador, un portàtil i un software, i la seva posada en marxa. I per l’altre, la contractació de Sergio Marin com a cap de continguts, programació i emissió de Ràdio Santa Cristina.

Ràdio Santa Cristina va sorgir de la fusió de dues iniciatives radiofónicos de joves del municipi. Per un costat de Ràdio Hovetrinch, que van impulsar Jordi Finazzi (àlies Horacio Pinchadiscos), Francisco Vegas (a. Veguez), Marcel Ferré (a. Triac), Josep Quintana (a. Indio) i Jordi Taberner (a. Cherve). Per l’altre, un grup de radioaficionats que intentaven tirar endavant una ràdio local, que estava integrat per Josep Ferrer, Santi Gascons i Manel Prieto. Amb la fusió, els joves impulsors de la iniciativa radiofònica es van instal·lar en un local de la mateixa carretera. El primer director va ser Josep Ferrer.

Tres anys més tard, el 1985, la ràdio es va instal·lar a l’edifici Teulera, davant la plaça mossèn Baldiri Reixac. Amb el canvi d’emplaçament, l’emissora, a part de més ben situats, van aconseguir més espai i adquirir més aparells. Però un any més tard, un llamp va provocar destrosses incalculables a la ràdio que va obligar a tancar-la. Una clausura que es va revertir l’any 1990 amb la seva reobertura. En aquella nova època, el director era Carles Brea. Comptava amb uns 40 col·laboradors i emitia des de les 8 del matí a les 12 de la nit.

L’any 1992, els membres de la ràdio van fer una parada per la festa major per poder actualitzar els equipaments i, al mateix temps, comprar la música que no arribava. Tres anys més tard, es va reformar els locals de l’emissora, que va costar uns 9.000 euros de l’època. I van estar en aquest immoble de davant la plaça fins al seu trasllat a l’edifici de Serveis, el 2004. Abans, en aquest immoble, a la sortida del poble en direcció a Sant Feliu de Guíxols i que actualment alberga l’Ajuntament, s’hi va instal·lar Correus, la Policia Local, el Casal de Joves i una sala polivalent.

I va funcionar fins al 2014, en què la ràdio va agafar-la, després d’un conveni amb l’Ajuntament, una empresa. Un conveni que va acabar el 2014 i d’aquesta manera, l’Ajuntament va poder recuperar-la, ubicada a l primer pis del pavelló municipal. El nou govern, des de l’inici del mandat, ha estat treballant per recuperar-la i posar-la novament al servei dels habitants del municipi. “Volem que Ràdio santa Cristina sigui l’emissora de tots els cristinencs”, ha recordat l’alcalde, Xavier Sala.

Fotoantiga01

Subscriure's

Twitter

Facebook Ajuntament