caenfrdeitptrues

Teràpia assistida amb cavalls per les persones amb discapacitat de Santa Cristina d’Aro

Persones amb discapacitat cognitiva del Servei de Teràpia Ocupacional de Santa Cristina d’Aro, que gestiona la Fundació Vimar, amb el suport de l’Ajuntament i la Generalitat, han participat en una teràpia assistida amb cavalls (equinoteràpia) al centre d’equitació Cavall de mar de Llagostera. Els nois i noies han pogut muntar a cavall, passejar amb ells i fer activitats diverses amb els animals. El servei es va cloure ahir dimarts amb l’entrega dels diplomes acreditatius i una medalla, que els hi van atorgar l’alcalde de Santa Cristina, Xavier Sala, i el vicepresident de la fundació, Jordi Sistach. Al llarg del curs, els discapacitats del centre cristinenc també participen en altres activitats, com pot ser teràpia assistida amb gossos, a la piscina o gimnàstica. “La finalitat no és altre que millorar la seva qualitat de vida”, ha manifestat Sistach, que recorda que la fundació va sorgir per donar suport a les persones amb discapacitat del Baix Empordà.

L’equinoteràpia, segons es recorda des del centre eqüestre, ajuda a combatre problemes d’aprenentatge i adaptació que presenten les persones afectades per alguna discapacitat, incrementant la motivació, estimulant l’afectivitat, millorant l’atenció i concentració dels diversos sentits i augmentant la capacitat d’independència. “Hem gaudit molt i hem après moltes coses amb vosaltres, sou uns cracs”, ha afirmat una de les responsables del centre abans de l’entrega dels diplomes i medalles.

El Servei de Teràpia Ocupacional de Santa Cristina ocupa un local proporcionat per l’Ajuntament i Vimar el gestiona a través d’un concert econòmic amb la Generalitat. El servei compte amb 25 places, de les quals es troben ocupades actualment 16. El Servei de Teràpia Ocupacional té com objectiu la inserció social, la promoció personal i el gaudi del lleure dels seus usuaris.

terapiacavalls04

terapiacavalls01terapiacavalls02terapiacavalls03terapiacavalls05terapiacavalls06terapiacavalls07

Subscriure's

Twitter

Facebook Ajuntament