caenfrdeitptrues

Esther Sugranyes guanya el III Concurs de Microrelats de Dones de Santa Cristina

dones1dones2dones3dones4dones5Esther Sugranyes Casellas, amb l’obra “A mi no em passarà mai. Me too?”, ha guanyat el primer premi del III Concurs de Microrelats de Dones, que organitza el Punt d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones. En segon lloc ha quedat Eva Garcés Soler, amb “La motxilla d’una dona nòmada”, i en tercer lloc, Pilar Francès Àvila, amb “Velles arts”. A més, el jurat del concurs ha decidit donar un accèssit a Maria Dolors Portas i Sesé pel relat “Qüestió de temps”. Durant l’entrega dels premis, que s’ha fet avui a l’Espai Ridaura, amb la presència de la regidora d’Igualtat, Lourdes Fuentes, els relats guanyadors han estat llegits. En aquesta edició s’han presentat un total de 17 treballs, la majora d’ells, 15, presentats per dones.

Abans de l’entrega dels premis s’ha inaugurar l’exposició “La representació dels cossos de les dones”. La mostra és una iniciativa de l’Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació en què es convida a fer una lectura crítica de la representació que fan els mitjans audiovisuals occidentals dels cossos femenins. Del 12 al 18 de març, l’exposició es podrà veure al pavelló d’Esports. També hi havia una mostra de dibuixos escolars.

Després de la inauguració de les mostres, l’Associació de Dones de Santa Cristina d’Aro Ermessenda, que enguany compleix un any, ha fet la lectura del manifest. Posteriorment, ha tingut lloc l’espectacle “El mal que no té nom” creat i interpretat per Geòrgia Bonell (actriu), Julie Dreneau (ballarina) i Jordi Dabú (músic). La representació, que ha aplegat més de 120 persones, s’ha fet a través de 5 textos diferents de Mercè Rodoreda, convidant als espectadors a sentir i reflexionar sobre el paper de la dona a la societat.

La celebració del Dia de les Dones continua demà dissabte amb la caminada Puja al tren de la Igualtat, que es fa al llarg de la Via Verda, aprofitant que també es commemora els 125 anys de la posada en funcionament del tren que unia Sant Feliu de Guíxols i Girona. La caminada, organitzada pels tres serveis municipals de la Vall d’Aro que treballen per la igualtat de gènere, té el punt de trobada a les 9 del matí a l’Espai Ridaura, on es projectarà un audiovisual de 5 minuts del tren i la reflexió sobre el paper de la dona en aquella època. Seguidament es farà la caminada, seguint l’antiga línia, fins arribar al Tinglado de Sant Feliu de Guíxols, passant abans per Castell d’Aro.

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Ajuntament