caenfrdeitptrues

El ple de Santa Cristina dona el nom “1 d’octubre de 2017” a una plaça del municipi

El ple de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro va acordar dimecres, per majoria absoluta, la denominació de plaça 1 d’octubre de 2017 a l’espai públic que es troba entre els carrers doctor Martí Casals, Pau Casals, Joan Miró i Llibertat, a l’eixample del barri de la Teulera. El nom de la plaça, coneguda popularment com Vella Pedra, per l’edifici d’habitatges plurifamiliars que porta aquest nom, s’ha decidit a proposta d’una moció del grup municipal d’ERC-AM, que té l’alcaldia. La proposta ha comptat amb el vot afirmatiu de l’equip de govern, format per ERC-AM, Independents i Guanyarem des del Carrer,  com també de CiU i Junts per Santa Cristina. Emprenadors, per la seva banda, es va abstenir i el PP, va votar-hi en contra.

A la moció, es justificava el nom “atenent, no tan sols i més enllà del que va significar aquesta data pels ferits i la repressió policial que es va dur a terme a tot Catalunya, sinó també com a reconeixement a tots els ciutadans cristinencs que van defensar, pacíficament, els col·legis electorals i les seves urnes, recolzant amb aquesta actuació la unitat, els sentiments i l’afirmació nacional, que va suposar la celebració del referèndum de l’1 d’octubre de 2017”. “Aquell dia va ser impressionant”, va afirmar l’alcalde, que va voler aclarir que la moció es va presentar davant “la demanda feta per molts veïns”.

A més, l’alcalde, va recordar que el nom de la plaça no afecta cap establiment comercial o habitatge, especialment els l’edifici Vella Pedra, ja que estan numerats i identificats amb el carrer Joan Miró. “No afecta ni crea cap tipus d’enrenou administratiu, comercial o registral a cap propietari o comerç del sector”, va afegir Sala. A més, segons es diu a la moció, la plaça en qüestió, té totes les característiques urbanes necessàries per disposar, finalment, d’una denominació que la identifiqui com a tal. “La dotem d’una designació oficial”, va concloure l’alcalde.

placa1oct2017 1placa1oct2017 2

plefebrer1

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Ajuntament