caenfrdeitptrues

Unes 3.500 persones desfilen a la rua de l’Amistat del Carnaval de Santa Cristina

Unes 3.500 persones agrupades en 56 colles de 9 municipis diferents van desfilar diumenge a la tarda a la rua de l’Amistat del Carnaval de Santa Cristina d’Aro, que arribava a la XXXVII edició. La rua, que va durar més de 4 hores i amb força gent de públic, va obrir-la i tancar-la la Reina Carnestoltes del municipi, Candy Queen, que ho feia per la colla local Ki els va parir. A mitja rua van desfilar les altres cinc colles locals, que van tornar a desfilar al final. La festa de Carnaval de Santa Cristina, que va començar el dissabte 3, amb la presentació de sa Majestat la Reina, es clou aquest dimecres, a partir de dos quarts de vuit del vespre, amb l’enterrament de la sardina i la botifarra.

Amb una tarda sense gaire fred ni vent van desfilar al llarg del carrer de la Teulera, amb sortida de la plaça Catalunya i arribada a la zona esportiva, totes les colles, que anaven agrupades per municipi. Cada colla va desfilar amb els seus vestits i música, sense oblidar les espectaculars carrosses, especialment les del municipi. A part de la colla de la Reina, les altres colles locals són Els Merlots, Els Caganers Alegres, Penya Blaus & Companyia, Les Castanyes Voladores i Dakidallà, que han pogut crear les seves creacions en un nou espai cedit per l’Ajuntament.

L’enterrament de la sardina i de la botifarra començarà amb el rèquiem mortuori des de la plaça Catalunya, davant de l’Ajuntament. I acabarà a la plaça de Mn Baldiri Reixac. En aquesta plaça, un cop entregats els premis del concurs d’aparadors, tindrà lloc la sardinada i botifarrada. Per poder degustar, cal aconseguir un tiquet a la carrossa de la colla del Carnestoltes. Durant aquests dies, la Reina i la seva colla han visitat la Gent Gran i els comerços, a part de participar en el carnaval infantil, que va tenir lloc dijous amb una rua i una festa al pavelló, on va destacar el concurs infantil de disfresses, amb un centenar de participants.

Fotos: Gemma Prieto

rua4

rua01rua2rua3

ruacarnaval18

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Ajuntament