caenfrdeitptrues

Minyons de Santa Cristina crea una maleta viatgera per acostar el món casteller a les escoles

La colla castellera Minyons de Santa Cristina d’Aro ha creat una maleta viatgera amb l’objectiu de poder acostar el món casteller a les escoles, especialment a les del Baix Empordà, ja que és el seu àmbit d’acció. La maleta viatgera, que serà operativa a partir del 2018, compta amb material divers per cobrir des de P3  fins a 6è de Primària, i no es descarta poder ampliar al cicle de secundària, encara que a través de tallers. “Volem aprofundir més en aquesta feina de coneixement i entesa del món casteller”, ha recordat un membre de la colla, que és l’única que existeix actualment a la comarca.

La maleta viatgera, amb la temàtica castellera, es concep com un recurs didàctic, tocant diversos aspectes com el llenguatge, la lectura, els colors o el vocabulari a través d’unes fitxes que s’han ideat per a cada cicle: infantil i primària (inicial, mitjà i superior). A part de les fitxes per a cada nivell del cicle educatiu, l’equipatge també aplega llibres sobre castellers, una mica d’història de la colla en català i anglès, un nino guarnit de casteller i els elements bàsics de la indumentària, amb la seva camisa verd poma.

La primera acció la volen fer a l’escola Pedralta de Santa Cristina, on tenen la seu. I a partir d’aquí mirar d’arribar al màxim possible d’escoles de la comarca del Baix Empordà, que és el seu àmbit on solen actuar, aixecant castells. Tot i això, no descarten poder arribar a un nou cicle, el de secundària, anant a l’IES de Castell d’Aro, que és on van els alumnes de Santa Cristina. Tot i això, es plantegen una acció amb un altre concepte. Així, mentre a les escoles d’infantil i primària volen ensenyar la maleta viatgera als i les mestres perquè aquests després ho traslladin als seus alumnes a través de treballar-ho a les aules, als instituts, l’acció seria crear tallers on es poguessin apuntar els alumnes del centre que volguessin.

Minyons de Santa Cristina es va crear l’any 2013, per Sant Jordi. I el seu bateig oficial com a colla es va fer dos anys més tard, el 2015, estrenant la camisa, que és de color verd poma. Els padrins de la colla són els Marrecs de Salt i els Sagals d’Osona. El seu primer castell de 6 va ser el 3de6 i el van descarregar per primera vegada el 23 de febrer de 2014 a Platja d’Aro. El local el tenen al pavelló municipal de Santa Cristina, on entrenen dos cops per setmana. La colla va participar en la pel·lícula Ocho apellidos catalanes, estrenada el 2015.

maleta1

maleta2maleta3

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Ajuntament