caenfrdeitptrues

Pijoan, Codina i Rosés presenten els seus llibres a la biblioteca de Santa Cristina d’Aro

La biblioteca Baldiri Reixac de Santa Cristina d’Aro es va quedar petita divendres al vespre davant la presentació de tres llibres, dos dels quals eren primícia i escrits per veïns del municipi: “El jardí de les delícies, de Joaquim Pijoan, i "Des del front més llunyà", d'Antònia Codina. Abans, es va presentar el llibre “Trenes tallades: records d'una nena de Rússia", de Roser Rosés.

El llibre de Rosés explica en primera persona les seves vivències com a nena enviada pels seus pares a la URSS l'any 1938 per protegir-la dels estralls de la Guerra Civil. I tot el que va patir fins al seu retorn novament amb la seva família a Barcelona, 9 anys més tard, després de voltar per la Unió Soviètica, Estats Units i Mèxic. “Me van tallar les trenes abans d’arribar a la URSS. I les tenia guardades. Però al final me les vaig haver de vendre”, va recordar encara ara Rosés, que té 91 anys. Rosés, que va decidir explicar les seves vivències fa 11 anys, va explicar el seu periple a través d’un powerpoint.

Seguidament, Codina va presentar el seu llibre, el qual està basat en les cartes del seu pare escrites des del front durant la Guerra Civil. “Però també el que vaig aconseguir que m’expliqués com a memòria històrica”, va afegir Codina durant la presentació del seu primer llibre. Codina va decidir escriure‘l després de fer un taller d’escriptura. “Està fet des del cor”, va sentenciar.

Finalment, Pijoan va presentar el seu llibre, que és el segon d’una trilogia de les seves memòries. El nou llibre de Pijoan, que és autor de capçalera a l'esmentada biblioteca, tracta dels anys de la seva adolescència a la Vall d'Aro, entre els anys 1960 i 1968. El tercer llibre, segons va avançar, tractarà de la seva joventut. El primer llibre de memòries és "Tempus fugit".

La presentació de l’acte bibliogràfic va anar a càrrec de la directora de la biblioteca, Isabel Pernal, que va voler trencar una llança a favor de les petites editorials, com les tres que han fet possible aquests tres llibres: Cal·lígraf, Factoria de lletres i Gregal.

llibres3 1

llibres3 5llibres3 6llibres3 8llibres3 AntòniaCodinallibres3 JoaquimPijoanllibres3 RoserRoses

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Ajuntament