caenfrdeitptrues

Roda de premsa per a la presentació de l'homenatge a Elvira Gràcia

El dia 23 de febrer va fer deu anys que l’Elvira Gràcia i Tomàs ens va deixar, i el poble de Santa Cristina d’Aro vol retre-li un sentit homenatge ja que els darrers anys de la seva vida els va passar en una casa de Bell-lloc, rodejada de les mimoses que tant li agradaven i acompanyada del seu marit estimat, l’Antoniu.

La seva obra poètica la va començar molt abans de venir a raure a l’Empordà, però fou aquí que va començar a publicar-la gràcies als seus amics de Poesia Viva que coneix l’any 1987.

Elvira Gràcia va escriure molt i va deixar editats 5 llibres de poesia: “Capsa de records” (1992), “Brúixola poètica” (1995), “Ales de lletra” (1998), “No us ho diré pas tot ...” (2002) i “Vitralls de silenci (2005)”, la majoria d’ells il·lustrats per Carandell que avui es troba entre nosaltres per presentar els actes d’homenatge que tindran lloc el dia 18 DE MARÇ.

Els actes d’homenatge començaran a les 10 del matí, a Bell-lloc, on es col·locarà una placa commemorativa. A continuació, anirem a la Casa Màgica on a les 11 tindrà lloc l’acte d’homenatge amb:

-         una glossa de la seva vida a càrrec de l’escriptora i pedagoga de Santa Cristina, Glòria Jara, qui va conèixer molt bé l’Elvira Gràcia i que ha treballat per preservar la seva memòria

-         En Lluís Lucero, poeta i escriptor, que ens aproparà a l’obra de l’Elvira Gràcia

-         Després amics i familiars llegiran un seguit de poemes mentre que es passaran fotografies d’ella i les il·lustracions que ha fet en Joan Carandell.

Es donarà un punt de llibre commemoratiu de l’efemèride.

En acabat, farem un aperitiu als jardins de la Casa Màgica. Hem escollit la Casa Màgica perquè en Xevi era un gran amic de l’Elvira i aquesta li va dedicar un seguit de poemes.

De la roda de premsa n'ha parlat TV Girona, el diari El Punt Avui, el Diari de Girona i Ràdio Platja d'Aro.

20170223 115747

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Ajuntament