caenfrdeitptrues

El patrimoni literari, un recurs educatiu

ES TANCA A ROMANYÀ DE LA SELVA EL CURS “EL PATRIMONI LITERARI, UN RECURS EDUCATIU” QUE ORGANTIZEN L’ASSOCIACIÓ ESPAIS ESCRITS I LA UNIVERSITAT DE GIRONA, ICE JOSEP PALLACH”

Romanyà de la Selva ha estat el darrer patrimoni literari que una trentena de professors de centres de secundària de les comarques gironines i barcelonines han visitat dins del curs “El patrimoni literari, un recurs educatiu”, organitzat per l’associació Espais Escrits i l’Institut de Ciències de l’Educació Josep Pallach (ICE) de la Universitat de Girona. Aquesta curs d’estiu s’organitza per fer conèixer els recursos literaris i l’explotació didàctica que se’n pot generar.

Enguany es va començar per la Càtedra Mariàngels Anglada, Carles Fages de Climent i la visita a la Casa de la literatura que és la Universitat de Girona, aquesta visita va ser dirigida per Mariàngela Vilallonga i Anna Perera; es va completar la visita amb la conferència d’Ester Falip sobre Eines TIC a l’ensenyament de la literatura.

El dimarts, 12 de juliol, en Miquel Martín ens va acostar a la figura de Joan Vinyoli a través de la ruta poètica que hi ha al municipi de Begur. Va completar la jornada la intervenció d’Andreu Blanch, geògraf i membre de l’associació TELL, que els hi ha parlat sobre l’ús didàctic del mapa literari català.

Finalment, dimecres 13 de juliol, s’ha clausurat el curs amb l’itinerari Rodoreda Romanyà a càrrec de Geòrgia Bonell i Maria Teresa Costa; s’ha completat la visita amb la conferència a càrrec de Lluís Lucero, filòleg, professor i poeta que ens ha proposat múltiples exemples de com aplicar rutes i literatura en l’aprenentatge de qualsevol disciplina.

Santa Cristina d’Aro, 13 de juliol de 2016

  • P1000894
  • P1000895
  • P1000896
  • P1000897
  • P1000898
  • P1000899
  • P1000900
  • P1000901

DSC 0068

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Ajuntament