caenfrdeitptrues

Se celebra una nova edició de la Diada de Catalunya i la Festa de Romanyà ( 14/09/2015 )

Festa de Romanyà: Sardanes

Santa Cristina d’Aro ha viscut un cap de setmana festiu amb la celebració d’una nova edició de la Diada de Catalunya i de la Festa de Romanyà.

Els actes es van iniciar el dijous 10 de setembre amb la baixada de torxes, organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana, un acte reivindicatiu que va recórrer els carrers de Santa Cristina d’Aro. L’acte es va iniciar a l’església i va finalitzar a la plaça de Catalunya, on es van celebrar els parlaments i es va realitzar l’assaig del punter de la gran manifestació del dia 11 de setembre a Barcelona.

L’endemà, onze de setembre, Diada Nacional de Catalunya, es va celebrar l’acte institucional. Les activitats es van iniciar amb una cantada a càrrec de la Coral Santa Cecília de Santa Cristina d’Aro. Posteriorment, va tenir lloc el parlament de les autoritats. En acabar, la colla castellera Minyons de Santa Cristina d’Aro, acabats d’arribar de la gran manifestació que va tenir lloc a Barcelona, van aixecar 4 bonics pilars simbolitzant les 4 barres de la senyera i un espectacular pilar de 4. Per acabar la Diada, el grup Voramar va oferir un concert d’havaneres que es va rematar amb un cremat que va oferir l’organització als assistents.

Diumenge 13 de setembre, va tenir lloc la Festa de Romanyà de la Selva.

Els actes es van iniciar a les 10.30h amb la celebració de la visita teatralitzada Romanyà Medieval, una activitat que va congregar una seixantena de persones que van gaudir amb l’espectacle que ens van oferir d’una manera molt didàctica i amena, la Isolda i en Guillem. La visita, que es va celebrar al voltant del nucli antic de Romanyà, explicava els detalls de la vida al Romanyà del segle XII, tot embolcallant-lo amb la història d’amor d’aquests dos personatges. En acabar la representació, es va oferir vi calent i un tall de coca als assistents.  Romanyà Medieval es tornarà a representar el dia 11 d’octubre a les 12h.

Els actes de la Festa de Romanyà van seguir amb la celebració del solemne ofici, que va tenir lloc a l’església de Sant Martí i amb la mitja audició de sardanes a càrrec de la cobla Rossinyolets, que va reunir més d’un centenar d’assistents.

En acabar, la organització  va oferir un aperitiu per tothom. Els actes es van completar a la tarda amb el farcell de jocs tradicionals que va oferir Fefe i cia per als més menuts.

A les imatges que segueixen es pot veure diferents instants de la celebració dels actes d'aquest cap de setmana 

 

Àrea de Festes

Galeria d'imatges


Subscriure's

Twitter

Facebook Ajuntament