- La funció tindrà lloc el 22 de març de 2025, a les 20.30 h, en el marc de la segona edició de la iniciativa catalana de ‘Cap Butaca Buida 2025’
- És l’obra finalista al Premi AGT-Cristina Cervià a la millor producció gironina 2022/2023.
- Una comèdia fresca, caòtica i catàrtica, amb tocs musicals i de stand-up, que és la carta de presentació d’aquesta jove companyia empordanesa-argentina
Santa Cristina d’Aro, 12 de febrer de 2025. – El 22 de març de 2025, a les 20.30 h, l’Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro acollirà l’espectacle teatral «Sempreviva. Una ficció administrativa» de la Cia. Grop, en la seva programació estable, organitzada per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro.
Amb la programació d’aquest espectacle, l’Espai Ridaura se suma a la II edició de la iniciativa impulsada per Adteca, Time Out i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), anomenada «Cap Butaca Buida» (2025), que té per objectiu convertir Catalunya en la capital mundial de les arts escèniques, omplint totes les butaques de teatre de Catalunya el proper 22 de març. Una iniciativa que també rep el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.
«Sempreviva» és la tragicomèdia finalista al Premi AGT-Cristina Cervià a millor producció gironina 2022/23, que suposa la carta de presentació de la companyia Grop, una companyia empordanesa-argentina, fundada l’any 2022. Un espectacle que combina comèdia, música en directe i crítica social. Una companyia que reivindica la creació escènica i de qualitat a l’Empordà i per l’Empordà.
L’obra està dirigida per la Glòria Sirvent, escrita per l’autor empordanès Daniel Casanovas i interpretada per les actrius Susanna Bosch i Antonella Posso. Va rebre el suport de l’Auditori Teatre Espai Ter, on es va estrenar el desembre de l’any 2022. Prèviament a Santa Cristina d’Aro, l’obra s’ha pogut veure a València ciutat (1,2, 3 de març de 2024) -al teatre Artea Espai- i ha fet gira, inaugurant nous cicles de teatre professional en diferents pobles de l’Empordà, com L’Armentera, Jafre, Mollet de Peralada o Vilarnadal. També s’ha pogut veure Mollet del Vallès (3 de novembre de 2024), Santa Coloma de Farners (1 de desembre de 2024) o Valldoreix (22 de febrer de 2025).
L’espectacle: sinopsis i temàtica – Som personatges d’una ficció escrita per algú altre?
Quan la Sempreviva descobreix que ha estat declarada morta per l’administració, decideix anar al seu ajuntament per resoldre l’error. Allà coneix l’Angustias, una funcionària un xic cremada, incapaç de solucionar el problemes. Una detonant que les condueix a un espiral cada cop més caòtic de revelacions personals, amb un desenllaç incendiari.
«Sempreviva. Una ficció administrativa» s’inspira en un error poc habitual: quan l’administració «mata» a un ciutadà viu. Recentment, hem conegut el cas de la catalana Elisabet Oliver. Aquest és el pretext per realitzar un viatge teatral que qüestiona les identitats que representem. Tan aquelles que figuren en els nostres documents d’identitat, com aquelles que ens han vingut donades, per convenció o herència. Un viatge que passa per diferents registres, des de la sàtira a la burocràcia, passant per la comèdia de situació fins l’stand-up, la música en viu o la meta-teatralitat.
Fitxa artística i tècnica de Sempreviva
Direcció: Glòria Sirvent
Autoria i ajudantia de direcció: Daniel Casanovas
Interpretació: Susanna Bosch i Antonella Posso
Escenografia: Ricard Martí
Il·luminació i disseny de so: Facundo Bein
Arranjament musical: Santiago Fontclara
Assessorament dramatúrgic: Helena Torneo
Producció: Cia. Grop, amb el suport de l’Auditori Teatre Espai Ter
Amb el suport de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí