ALERTA SOBRE PRODUCTES COSMÈTICS


Nova alerta de l'Agència Española de Medicaments i Productes Sanitaris sobre productes cosmètics, productes de cura personal i/o biocides relacionada amb els productes:

Black de Naturmais Eau de toilette
Eterna de Naturmais Eau de toilette
Diselo de Naturmais Eau de toilette

Lots afectats:
Black de Naturmais Eau de toilette: L 18078
Eterna de Naturmais Eau de toilette: L 170159
Diselo de Naturmais Eau de toilette: L 39879

En la llista d’ingredients dels lots afectats d’aquests productes cosmètics s’indica que contenen butylphenylmethylpropional. Aquesta substància està inclosa en l'annex II (llista de substàncies prohibides en productes cosmètics) del Reglament (CE) 1223/2009, la qual cosa fa que estigui prohibit el seu ús en productes cosmètics.
Aquests lots d’aquests productes cosmètics no compleixen el Reglament (CE) 1223/2009.

Rougj Etaridutil crema

Lot afectat: SCV101026
En la llista d’ingredients del lot afectat d’aquest producte cosmètic s’indica que conté butylphenylmethylpropional. Aquesta substància està inclosa en l'annex II (llista de substàncies prohibides en productes cosmètics) del Reglament (CE) 1223/2009, la qual cosa fa que estigui prohibit el seu ús en productes cosmètics.
El producte també conté la barreja de conservants Methylchloroisothiazolinone (MCI) i Methylisothiazolinone, prohibida en productes cosmètics que no s'esbandeixen, segons l'annex V (llista dels conservants admesos en els productes cosmètics) del Reglament (CE) 1223/2009, cosa que fa que no es pot utilitzar en aquest producte cosmètic ja que és una crema.
Aquest lot d’aquest producte cosmètic no compleix el Reglament (CE) 1223/2009.

2-en-1 Gel de Baño-Champú 475 ml. Sofia the First

Lots afectats: LOR-6763, BA021448T
En la llista d’ingredients dels lots afectats d’aquest producte cosmètic s’indica que contenen butylphenylmethylpropional. Aquesta substància està inclosa en l'annex II (llista de substàncies prohibides en productes cosmètics) del Reglament (CE) 1223/2009, la qual cosa fa que estigui prohibit el seu ús en productes cosmètics.
Aquests lots d’aquest producte cosmètic no compleixen el Reglament (CE) 1223/2009. 

Recomanacions per a consumidors/es:
- No adquiriu cap unitat d’aquests productes.
- Si disposeu d’alguna unitat d’aquests productes, deixeu-la d’utilitzar de manera immediata.

Recomanacions a distribuïdores i establiments de venda:
- Si disposeu d’unitats d’aquests productes, immobilitzeu-les i cesseu-ne la comercialització, de manera immediata.
- Gestioneu la devolució de les unitats de què disposeu contactant amb el proveïdor.

*Als arxius adjunts trobareu més informació sobre els productes afectats.

Per resoldre qualsevol qüestió relacionada amb aquesta alerta sanitària, podeu enviar un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., indicant, en l’assumpte del correu, la referència i la marca i nom comercial del producte afectat.