• Inici
  • Notícies
  • L’AJUNTAMENT DE SANTA CRISTINA D’ARO AMPLIA EL CALENDARI DE RECOLLIDA DE RESIDUS PORTA A PORTA

L’AJUNTAMENT DE SANTA CRISTINA D’ARO AMPLIA EL CALENDARI DE RECOLLIDA DE RESIDUS PORTA A PORTA


· Un cop valorades les necessitats de la ciutadania en quant a la recollida selectiva de residus porta a porta que es duu a terme al nucli urbà de Santa Cristina d’Aro, el consistori ha decidit ampliar la freqüència de recollida d’aquest, per tal d’adequar-se a les peticions rebudes i potenciar l’ús d’aquest sistema.

Santa Cristina d’Aro, 7 de març de 2024. – L’ajuntament de Santa Cristina d’Aro va anunciar, a mitjans de febrer, l’actualització del calendari de recollida selectiva porta a porta que es duu a terme al nucli urbà de la població, tant a nivell domèstic com comercial.

El canvi va ser valorat i promogut per l’actual equip de govern davant les necessitats de la ciutadania, unes peticions que s’havien anat rebent al consistori des de la seva implantació, al desembre de 2022, a través d’instàncies genèriques, comentaris a les xarxes socials i en persona.

En conseqüència, el consistori va decidir ampliar la freqüència de recollida del sistema al nucli urbà, per tal d’adequar-se a les peticions rebudes i potenciar-ne l’ús.

En aquest sentit i pel que fa al calendari domèstic, s’ha ampliat en una dia més la recollida de les fraccions d’orgànica i envasos, i el vidre ha passat a recollir-se més aviat per tal de reduir les molèsties per soroll, una de les queixes més recurrents del sistema. Pel que fa al calendari comercial, s’ha ampliat la recollida de la fracció d’envasos en detriment de la de paper i cartró.

En ambdós casos, els calendaris s’han hagut de reestructurar i, per aquest motiu, s’han enviat els nous calendaris a la ciutadania de Santa Cristina d’Aro, en format imantat per a la nevera, acompanyats per una carta explicativa sobre els canvis efectuats i un tríptic informatiu.

L’aplicació dels nous calendaris es va fer efectiva la setmana passada, des de dilluns 26 de febrer, i ha estat molt ben rebuda pels cristinencs i cristinenques residents al nucli urbà, així com pels comerços de la zona.

D’altra banda, la mateixa setmana, també es va anunciar la implantació d’una nova àrea d’emergència ubicada darrera de l’Ajuntament Vell per tal de reforçar l’actual, ubicada a la zona de la deixalleria municipal. Durant els primers dies, l’àrea roman oberta i accessible a tothom però, properament, només s’hi podrà accedir amb la targeta identificativa de la deixalleria.

Des de l’equip de govern destaquen la importància de mantenir els bons resultats del sistema porta a porta, però aplicant les millores necessàries per tal d’adaptar-lo a les necessitats de la població, de manera que la seva adequació ajudi a millorar encara més la recollida de residus al nucli urbà del municipi.


Porta a porta Santa Cristina daro web