AVÍS PROCESSIONÀRIA


La processionària del pi és un lepidòpter que, durant els mesos de febrer i març, quan es troba en estat d’eruga, baixa dels pins formant llargues fileres (processons) d’individus. Els seus pèls són urticants i poden ser especialment perillosos tant per a infants com gossos.

Des de l’Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro, hem retirat tots aquells nius que podien generar un perill per a les persones i les seves mascotes, ubicats en arbres emplaçats a la via pública (parcs infantils, camins públics altament transitats, patis d’escoles, etc.). Concretament, s’ha actuat a la zona del Mas Trempat i a l’entrada del Golf, entre altres punts del nucli urbà. A més, també s'està fent vigilància específica en punts sensibles com ara l'escola i el parc caní.

Des del consistori us demanem que, si detecteu nius de processionària que es trobin a l’espai públic i puguin generar un risc elevat per a la ciutadania, a causa de l’alta freqüentació de la zona, truqueu a l’Àrea de Medi Ambient (972 836 086) o envieu un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

En cas que trobeu nius a la vostra parcel·la o en zones privades, us podeu posar en contacte amb nosaltres i us aconsellarem com procedir. Recordeu que l’Ajuntament no té competències en l’àmbit privat.


processionària dels pins
Foto: Processionària dels pins.