• Inici
  • Notícies
  • Recomanacions per a un bon ús de tintes per a tatuatge i maquillatge permanent (micropigmentació)

Recomanacions per a un bon ús de tintes per a tatuatge i maquillatge permanent (micropigmentació)


Tant els tatuatges com el maquillatge permanent (micropigmentació) són formes populars d'art corporal, molt esteses a tot el món, en què s'utilitzen tintes de colors que penetren a la pell i deixen un disseny permanent o semipermanent. Tot i això, malgrat el seu ús tan estès –un de cada quatre europeus, amb edats compreses entre els 18 i els 35 anys–, poc se sap sobre els productes utilitzats per dur a terme aquestes tècniques.

Aquest desconeixement sobre la naturalesa de les tintes emprades pot provocar problemes de salut. Per aquesta raó, l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) acaba de publicar una campanya amb recomanacions per a una identificació correcta i un bon ús d'aquests productes. Entre els principals punts que cal tenir en compte per identificar un producte segur per a la salut, la campanya destaca els requisits legals, la importància de la seva aplicació per part de persones professionals qualificades o els detalls sobre l'etiquetatge.

A Espanya, les tintes per a tatuatges i el maquillatge permanent amb fins estètics es consideren productes de cura personal, englobats a la categoria de productes d'estètica. Per a la seva comercialització al nostre país com a producte de cura personal, és obligatori que estiguin autoritzats prèviament per l'AEMPS, garantint així la seva seguretat i eficàcia.

Per ajudar a identificar-lo, l'Agència posa a disposició de ciutadania i de professionals un llistat complet i actualitzat dels productes per a maquillatge permanent i tatuatges que estan autoritzats i anotats en el seu registre.


Recomanacions AEMPS