RESUM PLE ORDINARI PRESENCIAL 28 MARÇ


Ahir dimarts, 28 de març de 2023, es va dur a terme el Ple Ordinari Municipal del mes de març, de manera presencial a les 20:30 h a la Sala de Plens de l'Ajuntament.

Podeu visualitzar la sessió de manera íntegra al següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=QRfOXwPXhzo

A l'inici del Ple, es va llegir i aprovar l'acta de la sessió del Ple ordinari de data 28 de febrer de 2023. Seguidament, es va donar compte de les resolucions d'alcaldia; del Decret núm. 116/2023 relatiu a l’aprovació de la liquidació del pressupost 2022; de la modificació de la constitució del grup municipal de Ciutadans – Partido de la Ciudadania; i de l’acord pres per la JGL de data 28/02/2023 d’aprovació de preus públics.

Pel que fa a les propostes, en primer lloc el secretari va llegir la proposta d'aprovació de la modificació de la plantilla i relació de llocs de treball, la qual es va aprovar per unanimitat.

En segon lloc, es va aprovar la proposta d'aprovació de l’expedient de modificació de crèdit 5/2023, amb 12 vots a favor (ERC, Junts, Guanyarem, PSC i Josep Xifra) i 1 abstenció per part del grup de Ciutadans.

A continuació es va llegir la proposta de la cessió a favor de l’Ajuntament de la finca anomenada “Castell de Solius” i la finca anomenada “Coma del Llor”, la qual es va aprovar per unanimitat de tots els membres del consistori, així com la següent proposta, d’aprovació del desistiment a l’adquisició per donació a favor de l’Ajuntament d’una part d’una finca propietat de Promocions Figueres 2004, SL.

També es van aprovar per unanimitat les següents dues propostes, d’aprovació del Pla director de patrimoni municipal i d’aprovació del projecte modificat de les obres de construcció de la nova Biblioteca municipal.

Posteriorment, el secretari va llegir la proposta d’aprovació de la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Santa Cristina d’Aro, la qual es va debatre enèrgicament, i finalment va ser aprovada amb 11 vots a favor (ERC, Junts, Guanyarem i PSC) i 2 abstencions (Ciutadans i Josep Xifra).

Tot seguit, el secretari va articular la proposta d’aprovació de la moció presentada pel grup de Ciutadans - Partido de la Ciudadania, per demanar la retirada de tota simbologia ideològica sesgada de l’espai públic. La proposta no es va aprovar ja que hi va haver 11 vots en contra (ERC, Junts, Guanyarem i Josep Xifra), 1 abstenció (PSC) i 1 vot a favor del propi partit de Ciutadans.

El mateix partit va presentar una segona moció per demanar que els carrers cèntrics es converteixin en aparcaments comercials durant l’horari d’obertura dels comerços, la qual sí es va aprovar, en aquest cas, amb l'únic vot favorable per part de Ciutadans i l'abstenció de la resta de membres del consistori.

En acabat, el secretari va donar compte de la Declaració Institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb la què tots els partits van estar a favor excepte el partit de Ciutadans, que es va abstenir.

Immediatament, es va votar l'aprovació de dues proposicions urgents, relatives a l'aprovació de reconeixement extrajudicial de crèdit d'obligacions, relacionades amb els expedients E116.4 - 7/2022 i E116.1 - 180/2023. Ambdues es van aprovar per unanimitat.

Finalment, en la ronda final de preguntes, el grup de PSC va fer una consulta sobre l'esterilització de gats al municipi, la qual va respondre el regidor de Medi Ambient. La resta de partits no van fer cap pregunta.

El Ple es va donar per finalitzat al voltant de dos quarts d'onze del vespre.

Us recordem que podeu assistir de manera presencial als propers plens o bé seguir-los en directe a través del canal de Youtube del consistori: https://www.youtube.com/channel/UCDrhlT3QRf3OITQfqlYry6A