PRESENTACIÓ PRESSUPOST PARTICIPATIU JOVE 2023


Aquest matí la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, Sra. Imma Martí, juntament amb el seu homòleg de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, Sr. Pedro Torres, acompanyades pels tècnics de Joventut d’ambdues àrees, han presentat el Pressupost Participatiu Jove 2023 a l’INS Ridaura, davant l’alumnat delegat i subdelegat del curs de 4t d’ESO de l'institut.

El Pressupost Participatiu Jove és un procés d’aprofundiment democràtic a través del qual els i les joves poden decidir de manera directa una part del pressupost de les unitats de joventut d’ambdós municipis. Es tracta d’un procés que combina la creació d’accions/projectes amb la democràcia directa.

Els i les joves poden presentar propostes concretes que satisfacin el col·lectiu jove o millorin els municipis. Aquestes propostes seran analitzades per les unitats de Joventut i, les que resultin vàlides, seran prioritzades en una primera selecció i, finalment, a través d’una votació, s’escolliran els projectes guanyadors per tal que, cadascun dels ajuntaments, els executi.

El projecte comença aquesta setmana i comptarà amb 4 sessions informatives que s’allargaran fins al dijous 10 de novembre. L’any vinent, de gener a maig, es prepararan les propostes guanyadores i, aquestes, s’executaran de l’1 de maig al 31 d’agost.

Els eixos centrals del projecte són la formació, l’esport, el medi ambient, la cultura i la salut. L’import que aporta cadascun dels ajuntaments per al seu municipi és de 2.000,00 euros.


PPJ2023
Foto: Presentació Pressupost Participatiu Jove 2023 a l'INS Ridaura