• Inici
  • Notícies
  • ÈXIT DE PARTICIPACIÓ EN LA 5A CAMINADA PER LA IGUALTAT ORGANITZADA A LA VALL D’ARO

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ EN LA 5A CAMINADA PER LA IGUALTAT ORGANITZADA A LA VALL D’ARO


Santa Cristina d’Aro, 7 de març de 2022
. – El dissabte 5 de març els serveis d’Igualtat dels Ajuntaments de Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró van organitzar la  “5a caminada per la igualtat” en la qual hi van participar fins a 386 persones, de les quals 290 dones, 92 hores i 4 persones no binàries.

Una caminada de 7 quilòmetres que va transcórrer seguint l’antiga línia ferroviària del Carrilet, actualment convertida en Via Verda, que va des de Santa Cristina d’Aro fins a Sant Feliu de Guíxols, passant per Castell d’Aro, on s’oferia un esmorzar saludable als i les participants. 

La sortida es va fer a les 9:30 h des de la plaça Catalunya de Santa Cristina d’Aro, davant de l’Ajuntament, prèvia entrega dels obsequis a les 300 primeres persones participants. Enguany el regal van ser unes bosses de roba amb el lema “Caminem per la igualtat”.

Abans de començar a caminar, les tres regidores d’Igualtat dels municipis implicats, Imma Martí i Fontané (Santa Cristina d’Aro), Laura Serrano i Gálvez (Sant Feliu de Guíxols) i Pilar Ferrero Fresno (Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró), van agrair a les gairebé 400 persones la seva participació i implicació envers la igualtat, i van fer la lectura del manifest institucional amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones.

Aquesta era la 5a edició de la caminada, una activitat que s’ha anat consolidant any rere any i que té cada vegada més participació. Com a novetat en l’edició d’enguany, l’organització va oferir servei d’autobús per a tornar al punt de sortida. 

D’altra banda, a més dels serveis que treballen per la Igualtat de gènere, la caminada va comptar també amb la col·laboració, entre d’altres, de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat, el Pacto de Estado, l’Associació de Dones per la Igualtat Ermessenda de Santa Cristina d’Aro, Creu Roja, Càritas, supermercat Esclat i Punt Jove de Sant Feliu de Guíxols.

La caminada ha estat la primera de les activitats que es realitzen dins el marc del Dia Internacional de les Dones del 8 de març, i que es duen a terme amb l’objectiu de visualitzar la tasca de prevenció i sensibilització envers la igualtat de gènere que es realitza des dels tres municipis.

A Santa Cristina d’Aro concretament, les activitats continuaran demà dimarts dia 8 amb una nova caminada feminista organitzada per l’Associació de Dones per la Igualtat Ermessenda de Santa Cristina d’Aro, a les 9 h del matí, amb sortida des de l’Oficina de Turisme. Seguidament, a les 11 hores a la mateixa ubicació, tindrà lloc la lectura del manifest institucional, seguit de l’entrega de premis del 7è concurs de Microrelats de dones organitzat pel Punt d’Igualtat de Santa Cristina d’Aro, i el reconeixement a l’Ermessenda de l’any acompanyat d’una lectura feminista.

Paral·lelament, els dies 4, 10, 11 i 12 de març, a la Zona Jove de Santa Cristina d’Aro, es pintarà un mural reivindicatiu en una de les seves persianes exteriors, una activitat organitzada per l’àrea de Joventut del municipi. Els horaris són de 17 a 19 h els tres primers dies (4, 10 i 11), i de 10:30 a 12:30 h el darrer dia, dissabte 12 de març.

Finalment, per posar fi a les activitats, les Ermessendes han organitzat una xerrada anomenada “Lideratge femení al segle XXI”, a càrrec de Cristina Sánchez i Miret, sociòloga experta en gènere, que tindrà lloc divendres dia 25 de març a les 19 h a la Sala d’exposicions de La Caixa.

En resum, un conjunt d’activitats pensades i organitzades per sensibilitzar a la ciutadania sobre la igualtat de gènere, un tema crucial que, any rere any, va esdevenint més rellevant.

5a Caminada per la Igualtat 7
Foto: 5a Caminada per la Igualtat amb sortida des de Santa Cristina d'Aro.