• Inici
  • Notícies
  • ESPAI DE DOL PER A PÈRDUES PERINATALS, GESTACIONALS I NEONATALS

ESPAI DE DOL PER A PÈRDUES PERINATALS, GESTACIONALS I NEONATALS


L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro va aprovar durant el Ple Ordinari del passat dimarts 27 d'abril una moció en la qual es compromet a promoure accions que afavoreixin la sensibilització de la ciutadania i el reconeixement envers les pèrdues perinatals, gestacionals i neonatals.

En aquest aspecte, des de l’equip de govern es vol informar de l’existència dels diferents espais i serveis al municipi, dirigits a donar suport a les famílies que han patit una pèrdua d’aquestes característiques, com poden ser el servei d’atenció psicològica i el cercle de dol que s’ofereixen des del Punt d’Igualtat. En el primer s’ofereix una atenció especialitzada psicològica de forma individual i, el segon, és un espai conduït per l’Associació de Suport al Dol i es realitza de forma grupal una vegada al mes. Dos serveis totalment gratuïts dirigits específicament a les persones empadronades al municipi.

Amb l’aprovació d’aquesta moció l’Ajuntament fa un pas més en l'organització d'activitats complementàries que permetin “trencar el silenci” i fer visibles unes realitats que, malauradament, estan molt presents en la nostra societat. Unes pèrdues que generen un impacte i patiment molt fort i del qual se’n parla molt poc.

Les activitats s’organitzaran durant el mes d’octubre, període en què se celebra el Dia Internacional de la Mort Gestacional i Perinatal.


cercles

Facebook

Instagram

[ingallery id="1"]

Twitter