GEOGRAFIA D'UNA MORTALDAT


En el següent mapa es detallen els atropellaments d'aus dels últims anys: els punts grocs representen els llocs on s'han trobat Òlibes atropellades (12 animals morts detectats en 10 anys, del 2012 al 2021) a l'Autovia C-31/C-65 al seu pas per Santa Cristina d'Aro; els punts vermells corresponen a dos Ducs també atropellats.

Aquests són els animals que s'han trobat, però la xifra real d'atropellaments pot ser força superior.
 
Com es pot veure, les òlibes atropellades es concentren en un tram molt concret, d'1 km de llargada. Es tracta d'un tram que separa per la meitat el mateix tipus de matriu agroforestal (corresponent a Bell-Lloc a dalt i a la plana de Solius a baix), i és un tram elevat sobre el terreny, per això hi ha tants atropellaments.
 
Es tracta d'una situació molt negativa per a la biodiversitat de la zona i que pot portar a la rarificació (o fins i tot a l'extinció local) d'algunes espècies de rapinyaires nocturns, uns animals molt interessants i que constitueixen una vàlua important dins dels ecosistemes donat que regulen la població de diverses espècies, com ratolins i mussaranyes.
 
En aquest sentit, us informem que l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro ha reclamat una solució al departament corresponent de la Generalitat per tal d'aturar aquesta situació.


Atropellaments rapinyaires Nocturns C65 C31 Santa Cristina dAro
 
 
Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (171 Informe sobre els atropellaments de rapinyaires nocturns a la C-65.pdf)Informe[ ]848 kB