caenfrdeitptrues

ES PRESENTA EL 102è CAMPIONAT DE CATALUNYA DE CROS A SANTA CRISTINA D’ARO DESTACANT EL RÈCORD DE PARTICIPACIÓ

Aquest migdia ha tingut lloc la presentació del 102è Campionat de Catalunya de Cros Individual i de Clubs, que s’ha fet oficial a través d’una roda de premsa que s’ha realitzat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, quan tocava la una del migdia.

El campionat, organitzat pel consistori a través de l’Àrea d’Esports, juntament amb el Club Atlètic Santa Cristina d’Aro, per delegació de la Federació Catalana d'Atletisme (FCA), tindrà lloc aquest dissabte dia 13 de febrer a partir de les 9:30h a la zona esportiva del municipi.

L’alcaldessa, Mª Lourdes Fuentes, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda a l’acte, tot passant el torn de paraula al president de la Federació Catalana d’Atletisme, Joan Villuenda.

En Joan ha remarcat que, en aquest campionat, participaran atletes de molt nivell, i que els tres millors de cada categoria seran els que representaran a Catalunya al Campionat d’Espanya que se celebrarà el dia 28 de febrer a Getafe (Madrid). Ha finalitzat el seu discurs agraint a l’Ajuntament, a través de la seva Àrea d’Esports, i al Club Atlètic Santa Cristina d’Aro, l’acollida del campionat, així com a patrocinadors, voluntaris i mitjans de comunicació la seva ajuda i repercussió.

Tot seguit el president del Club Atlètic Santa Cristina d’Aro, Jaume Quintana, ha fet un repàs de l’evolució del club durant els darrers anys i ha donat èmfasi a com un esport minoritari com és l’atletisme s’ha tornat una referència tant al municipi com a la resta del territori.

Segons comenta, “a dia d’avui encara em costa de creure que organitzem el cros més important arreu de Catalunya en tota una temporada”, i se sent molt satisfet de poder donar a conèixer el municipi mentre reforça el club del qual n’és president.

Segons ha detallat, el número d’inscrits al campionat s’ha tancat amb 1.427 persones participants, de les quals 580 són dones i 847 homes, pertanyents a 100 clubs vinguts d’arreu del territori català i nacional. En aquesta línia, ha mencionat que se sent “molt orgullós d’anunciar que aquest esdeveniment esportiu ha establert un rècord de participació al municipi”, mentre defensa que aquest èxit ha estat possible gràcies al gran tàndem que formen juntament amb l’àrea d’esports, on “som esportistes de dalt a baix”, i han demostrat que estan sobradament preparats per organitzar esdeveniments esportius d’aquesta magnitud.

La regidora d’esports del consistori, Anna Buxó, ha explicat les normes de seguretat que s’han adaptat tot seguint la normativa del PROCICAT, i ha sostingut que “l’esport no només és salut, sinó que és important i necessari” per a tothom, i que s’ha de cultivar des de la seva base.

D’altra banda, ha volgut ressaltar que el Pavelló Municipal quedarà tancat i segellat durant el transcurs del campionat i que ningú hi tindrà accés, per tal de complir amb les mesures de seguretat de les eleccions al Parlament de Catalunya, que tindran lloc al dia següent -diumenge 14 de febrer- en la mateixa instal·lació.

Seguidament ha agafat el torn de paraula el vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme, Josep Mª Antentas, que ha recordat que Catalunya va ser pionera en la competició de camp a través de la mà de Pere Prat, guanyador de la primera edició del Campionat d’Espanya de Cros Individual, vestint la samarreta de la selecció catalana.

Santiago Catrofe, atleta promesa del Club Atlètic Santa Cristina d’Aro amb diversos rècords nacionals, ha volgut agrair -en nom de tots els i les atletes- l’esforç realitzat pel club, la federació i l’entitat perquè es pugui realitzar el campionat. Assegura que ells entrenen dia a dia amb la il·lusió i les ganes de poder competir.

En aquest cas Catrofe participarà al campionat en la categoria Sub23 masculina i, segons puntualitza el president del club atlètic, serà una prova més de la seva preparació per a poder participar als Jocs Olímpics de Tokio aquest estiu.

Finalment se li ha retornat la paraula a l’alcaldessa, Mª Lourdes Fuentes, que ha posat fi a la roda de premsa tot desitjant que la jornada sigui exitosa i que les condicions climàtiques acompanyin l’acte.

PODEU CONSULTAR EL PROGRAMA DEL CAMPIONAT AQUÍ

roda premsa 1

Twitter

Facebook Ajuntament