caenfrdeitptrues

VOT PER CORREU: SOL·LICITA L'IDCAT I VALIDA'L A L'OAC ABANS DEL 4 DE FEBRER

El proper 14 de febrer s’han convocat eleccions al Parlament de Catalunya, les quals estan marcades per la pandèmia de la Covid-19.

Davant d’aquesta situació i del risc de contagi que suposa la votació presencial, el Govern ha facilitat l’opció de realitzar el vot per correu electrònic de manera anticipada, petició que es pot fer des del passat 22 de desembre i fins el proper dijous dia 4 de febrer, i que consideren altament recomanable.

Què necessito per fer el vot per correu?
Has de sol·licitar per Internet un certificat digital, ja sigui el DNI electrònic o l’IdCAT.
En aquest segon cas, si sol·licites l’IdCAT, podràs validar la documentació a les oficines de l’OAC (Oficina d’Atenció Ciutadana) de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, en un procés àgil i ràpid, sempre demanant cita prèvia.

Com ho faig per sol·licitar l’IdCAT?
Primer pas.-
Us heu de dirigir a la web www.idcat.cat i emplenar les vostres dades al formulari de sol·licitud.
Segon pas.-
Validar les vostres dades personant-vos a l’OAC, entitat de registre de l’idCAT, demanant cita prèvia trucant al 972 83 70 10.
Tercer pas.-
Descarregar el certificat al vostre ordinador.

Fins quan puc sol·licitar l'IdCAT?
Donat que el termini del vot per correu finalitza el dijous dia 4 de febrer, recomanem que el demaneu com a mínim una setmana abans -el 27 de gener com a molt tard-, per tal d'anar amb temps suficient per poder realitzar els tràmits pertinents.

Ja tinc la documentació necessària per sol·licitar el vot per correu, i ara, com voto?
Dirigeix-te a la pàgina web de https://www.correos.es/es/ca/particulars/per-al-ciutada/vot-per-correu i descarrega’t la sol·licitud de vot seguint els passos que s’hi indiquen.
Un cop aprovada la sol·licitud per l’Oficina del Cens Electoral, et remetran a l’adreça indicada la documentació necessària per poder votar. Posteriorment, podràs exercir el dret al vot des del mateix domicili lliurant-li al carter el sobre amb el vot el dia que vagi a portar-te la documentació.

Aquest any vota de manera segura, vota digitalment.

 

idCAT notícia

Twitter

Facebook Ajuntament