caenfrdeitptrues

Recupera la inspiració - Setmana sense fum

RECUPERA LA INSPIRACIÓ!

Volem ajudar-te a deixar de fumar

El consum de tabac és la principal causa de pèrdua de salut i de morbiditat evitable en el nostre medi. El tabac causa, avui dia al nostre país, una elevada proporció de les malalties, invalideses i morts evitables; s'han estimat en 46.000 les defuncions anuals atribuïbles al tabac. Es tracta per tant d'un problema major de salut pública. I com a tal, hauria de ser abordat de forma sistemàtica i persistent per reduir la seva magnitud i el seu impacte negatiu en la salut dels ciutadans.

La prevalença del consum de tabac (diari i ocasional) en la població de 15 anys i més és del 25,6% (30,9% els homes i 20,5% les dones) i el 9% de les persones està exposada al fum ambiental del tabac a la llar (sense diferències entre homes i dones).

Sabem que les causes de molts problemes de salut, com el tabaquisme, estan fóra de la capacitat d'acció individual. I per això, abordar d'arrel els problemes de salut pública implica desenvolupar intervencions que modifiquin els factors socials que els generen.

Amb motiu de la XX Setmana Sense Fum (que se celebrarà del 25 al 31 de maig) es realitzaran diverses activitats promogudes des del ABS de Sant Feliu amb l'objectiu de sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum. El LEMA per aquest any 2019 és: RECUPERA LA INSPIRACIÓ!

Algunes de les activitats que realitzarem a la comunitat són:

-       Del dilluns 27 maig al divendres 31 maig. Taules informatives i de sensibilització a la població fumadora i no fumadora: quins beneficis es poden aconseguir deixant de fumar, quins serveis d’ajuda per deixar-ho hi ha, entre d’altres. (les taules estarán ubicades en els CAP’s).

-       Del dilluns 27 maig al divendres 31 maig. Murals amb missatges positius on participem tots.

-       Dilluns dia 27 maig a les 11 h. Xerrada al Centre Cívic Tueda sobre tabaquisme amb els odontòlegs de l’ABS de Sant Feliu de Guíxols.

-       Coordinació amb els Parcs Urbans i als Itineraris Saludables.

  • SCDA: Sessió activitat física. Parc de Salut zona verda. La teulera. Cada dilluns de cada mes. Horari 12-13h // Marxa Nòrdica. Parc Salut. Últim dilluns del mes. Horari 12-13h
  • SFG: Sessió activitat física. Parc Salut de Plaça Miquel Murlà. Cada dilluns de cada mes. Horari: 16:15h-17:15h // Marxa Nòrdica. Plaça Parc de Salut. Últim dilluns del mes. Horari: 16:15h-17:15h ** Per més informació 659581554 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

-       Del dilluns 15 maig al divendres 31 maig. Concurs de dibuix infantil a pediatria dels 4 centres de la nostra ABS (CAP de Sant Feliu de Guíxols, CAP de Santa Cristina D’aro, CAP de platja d’Aro i CAP de Castell d’Aro), per a nens i nenes. Hi haurà tres categories amb les edats compreses de 3 a 6 anys, de 7 a 10 anys i de 11 a 14 anys. S’obsequiarà amb un lot de llibres promocionat per la Biblioteca de Sant Feliu de Guíxols.

-       Coordinació amb les escoles per consciènciar i sensibilitzar i animar que facin quelcom per aquella setmana. Qui vulgui podrá participar en el concurs realitzat per Entitat col·laboradora Societat Catalana d’Atenció i Tractament del consum del Tabac SCATT. Es pot consultar a http://www.setmanasensefum.cat/

-       Divendres 31 maig.

  • Caminada Popular. Sortida des de Santa Cristina d’Aro (SCDA) i de Sant Feliu de Guíxols (SFG) i trobada a el Parc dels Estanys de Platja d’Aro ( PDA)
  • Sortida de SCDA. Lloc: CAP de SCDA. Hora: 9h
  • Sortida de SFG. Lloc: CAP de SFG. Hora: 9h

*** Arribada aproximada a les 10.30-11h al Parc dels Estanys i trobada dels dos grups a LA TORRE, MIRADOR. (haurà pomes i aigues).

(amb la col.laboració del Grup Ermesendes de SCDA, Centre Excursionista Monclar de SFG i Oncolliga de SFG)

  • Sessió de Ioga dirigida per la Lídia del Centre Cívic. LLoc: Plaça Conrad Portas. Centre Cívic Tueda. Hora: 12:30h

 La decisió es teva, el suport és nostra.

recupera la inspiracio

Subscriure's

Twitter

Facebook Ajuntament