caenfrdeitptrues

Acte Dia Internacional de les Dones

CELEBRACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES A SANTA CRISTINA D’ARO 2018

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones el Punt d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro va organitzar diferents actes i activitats.

DIA 8 DE MARÇ

Es va fer una crida convidant a tothom, homes i dones, a lluir una peça de color lila per commemorar el Dia de les Dones.

 DIA 9 DE MARÇ

Es va organitzar l’acte principal, en el qual hi van participar més de 100 persones, i que va consistir en:

-          Presentació i benvinguda per part de la Regidora d’Igualtat, Lourdes Fuentes.

-          Lectura del manifest i commemoració de l’escriptora Montserrat Agulló a càrrec de l’Associació de Dones de Santa Cristina d’Aro Ermessenda

-          Inauguració de l’exposició “La representació dels cossos de les dones” de l’Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació i murals reivindicatius sobre la igualtat de gènere i el dret de les dones confeccionats per l’alumnat de l’Espai Ridaura.

-          Espectacle “El mal que no té nom” creat i interpretat per Geòrgia Bonell (actriu), Julie Dreneau (ballarina) i Jordi Dabú (músic). Una representació, a través de diferents textos de l’escriptora Mercè Rodoreda, convidant als espectadors a sentir i reflexionar sobre el paper de la dona a la societat.

-          Entrega de premis del III Concurs de Microrelats de Dones, centrat enguany sobre com les dones han estat i són considerades objectes de plaer. S’hi van presentar 17 obres, 15 d’elles escrites per dones.

-          Per acabar es va oferir un petit refrigeri a totes les persones assistents a l’acte.

 Enguany, el jurat del concurs ha estat format per:

•         Joaquim Pijoan: escriptor de capçalera de la biblioteca

•         Lourdes Fuentes: regidora d’Igualtat

•         Sònia Pujol: regidora de la Biblioteca

•         Sònia Sànchez: auxiliar de Biblioteca

•         Isabel Pernal: tècnica de la Biblioteca

•         Mònica Buscarons: tècnica de projectes del Punt d’Igualtat

•         Carme Barreneche: representant de l’Associació de Dones de Santa Cristina d’Aro Ermessenda

Les obres i els premis van ser les següents:

  • 1r. Premi: Esther Sugranyes Casellas, amb “A mi no em passarà mai. Me too?. Tablet, un xec "Regal Cultural” de 50 euros i un xec de 75 euros per la compra de llibres;
  • 2n. Premi: Eva Garcés Soler, amb “La motxilla d’una dona nòmada”. Xec "Regal Cultural" de 50 euros i un xec de 75 euros per la compra de llibres
  • 3r. Premi: Pilar Francès Àvila, amb “Velles arts”. Xec de 75 euros per la compra de llibres
  • Accèssit: Maria Dolors Portas i Sesé, amb “Qüestió de temps”. 3 llibres

El xec "Regal Cultural" es pot bescanviar per espectacles de la programació estable de l'Auditori de Girona, del Teatre Municipal o de la Sala Planeta de Girona.

0004

 

IMG 0836

 

DIA 10 DE MARÇ

El dissabte 10 de març el Punt d’Igualtat conjuntament amb els serveis d’Igualtat dels Ajuntaments de Santa Cristina d’Aro, Castell-Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols van organitzar la caminada “Puja al tren de la igualtat” en la qual hi van participar més de 200 persones de les quals: 82 dones i 17 homes; 99 de Santa Cristina d’Aro, 79 de Sant Feliu de Guíxols i 28 de Castell-Platja d’Aro.

Una caminada que recorria la Via Verda, aprofitant que es commemorava també els 125 anys de la posada en funcionament del tren que unia Sant Feliu de Guíxols i Girona. Es va iniciar a les 9h a l’Espai Ridaura on totes les persones participants van poder veure un audiovisual sobre l’antic tren i el paper de les dones en aquella època. Seguidament s’inicià la ruta cap a Castell d’Aro on es va esmorzar i seguint l’antiga línia de tren es va arribar fins al Tinglado de Sant Feliu de Guíxols.

IMG-20180310-WA0048

IMG-20180310-WA0014

IMG 0902

 

Subscriure's

Twitter

Facebook Igualtat

Facebook Ajuntament