caenfrdeitptrues

Acte Dia Internacional de les Dones

CELEBRACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES A SANTA CRISTINA D’ARO 2020

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones el Punt d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro va organitzar diferents actes i activitats.

28 i 29 DE FEBRER

El Punt d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro va treballa en la creació d’un gran mural col·lectiu al centre de la població sobre la diversitat de les dones. El mural, que va ser pintat per dones del municipi i el Pintor Rice entre els dies 28 i 29 de febrer,  s’emmarca en el projecte que es va iniciar al novembre titulat “Cristinenques d’arreu”, que pretén donar visibilitat a les moltes formes de discriminació que pateixen les dones, primer de tot pel fet de ser dones i després per moltes altres qüestions que sumen i fan augmentar les discriminacions cap a elles, com el seu origen ètnic, cultural, religió... La pintada col·lectiva es va inaugurar el 7 de març, coincidint amb la III Caminada per la Igualtat.

El mural pictòric es va fer a la façana lateral de la casa del número 24 del carrer Teulera que dóna al carrer Pere Geronès, al giratori on es troba la benzinera, “Allà es va voler representar la gran diversitat de les dones del municipi i, a la vegada, totes les coses que ens uneix i compartim. I és que totes som dones, estimem el nostre poble, som Cristinenques d’arreu”, es recorda des de l’àrea municipal organitzativa

IMG 20200205 120301

DIA 6 DE MARÇ

Es va organitzar l’acte principal, en el qual hi van participar més de 150 persones, i que va consistir en:

-      Presentació i benvinguda per part de la Regidora d’Igualtat, Imma Martí Fontané.

-     Obra teatral “No es país para negres”, L’actriu Silvia Albert Solape va interpretar el monòleg teatral sobre la discriminació de les dones amb diverses vivències, a l’Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro. Al final de la representació, que tractava de les discriminacions que pateixen les dones radicalitzades, l’actriu va interactuar amb el públic per parlar sobre el contingut de l’obra i l’acompanyaven dones del públic que van voler participar totes elles Cristinenques afrodescendents que van aportant la seva visió i les seves vivències sobre el tema.

 7

 2

Entrega de premis del V Concurs de Microrelats de Dones que enguany ha girat al voltant del tema “Dones d’arreu”, dones i diversitat d’origen nacional, ètnic, cultural, religiós, etc... i en el qual hi han participat 44 persones (37 dones i 7 homes), 3 del municipi i la resta de tot Catalunya.

-    Per acabar es va oferir un petit refrigeri a totes les persones assistents a l’acte.

 Enguany, el jurat del concurs de microrelats ha estat format per:

  • •         Imma Martí Fontané: regidora d’Igualtat
  • •         Tina Gorina: regidora de la Biblioteca
  • •         Sònia Sànchez: auxiliar de Biblioteca
  • •         Isabel Pernal: tècnica de la Biblioteca
  • •         Mònica Buscarons: tècnica del Punt d’Igualtat
  • •         Carme Barreneche: representant de l’Associació de Dones de Santa Cristina d’Aro Ermessenda
  • •       Albert Vilar: tècnic de comunicació de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro

Les obres i els premis van ser les següents:

  • 1r. Premi: Maria Rosa Comas Mongay, amb “Benvinguda”. Obsequiada amb una Tablet (valorada en 350 €), + entrada per 2 persones a l’SPA de l’Hotel Mas Tapioles + un xec de 75 euros per la compra de llibres.
  • 2n. Premi: Gracia del Riego Cobos, amb “Por ella”. Obsequiada amb entrades per 2 persones a l’SPA de l’Hotel Mas Tapioles + un xec de 75 euros per la compra de llibres.
  • 3r. Premi: Ares solà Mauri, amb “Breu Història de la Dona” Obsequiada amb una panera de fruita de Km 0 (valorada en 30€) + un xec de 75 euros per la compra de llibres.

microrelats01

DIA 9 DE MARÇ

El passat dissabte dia 7 de març els serveis d’Igualtat dels Ajuntaments de Santa Cristina d’Aro, Castell-Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols han organitzat la  “3a caminada per la igualtat” en la qual hi han participat un total de 346 persones de les quals: 252 dones i 94 homes.

Una caminada que ha recorregut el tram de la Via Verda del carrilet, que va des de Santa Cristina fins a Sant Feliu de Guíxols.

La sortida s’ha fet a les 9h des de la plaça Catalunya de Santa Cristina d’Aro, prèvia entrega dels obsequis a totes les persones participants. Enguany el regal han estat unes bosses de roba amb el lema “Caminem per la igualtat”. Abans de començar a caminar, les 3 regidores d’igualtat dels  municipis implicats, Imma Martí i Fontané, Laura Serrano i Gálvez i Pilar Ferrero Fresno, han agraït a totes les més de 300 persones la seva participació i implicació envers la igualtat i han fet la lectura del manifest institucional amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones. Posteriorment, el grup de teatre social del Punt d’Igualtat de Santa Cristina d’Aro ha representat una performance que animava la gent a caminar i denunciava les desigualtats existents entre homes i dones.

Aquesta era ja la 3a edició de la caminada i enguany ha tingut algunes novetats. La primera ha estat ser que a Santa Cristina d’Aro s’ha fet coincidir amb la inauguració del mural col·lectiu de dones que s’ha fet en el marc del projecte “Cristinenques d’arreu”. Una altra ha estat el lloc on s’ha fet l’aturada per esmorzar. Aquesta vegada s’ha situat al costat de l’IES Ridaura on l’Associació EcoFogons ha ofert un esmorzar saludable per poder agafar forces i continuar caminant fins a Sant Feliu de Guíxols on ha finalitzat la marxa. Allà l’Agrupació Amics de la Sardana conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols han dut a terme una ballada de sardanes a càrrec de “ La principal de Banyoles”   

L’organització ha ofert també servei d’autobús per tornar al punt de sortida. 

A més a més dels serveis que treballen per la Igualtat de gènere, la caminada ha comptat amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat, l’Associació de Dones de Santa Cristina d’Aro Ermessenda, l’Associació de Dones de la Vall d’Aro, Socis/es del Banc del Temps de Santa Cristina d’Aro, Creu Roja, supermercat Esclat, Haribo, grup de voluntariat de l’IES Ridaura, l’Agrupació Amics de la Sardana i les Violetes.

3 

 

Twitter

Facebook Igualtat

Facebook Ajuntament