caenfrdeitptrues

Acte Dia Internacional de les Dones

CELEBRACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES A SANTA CRISTINA D’ARO 2019

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones el Punt d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro va organitzar diferents actes i activitats.

DIA 8 DE MARÇ

Es va organitzar l’acte principal, en el qual hi van participar més de 150 persones, i que va consistir en:

-         Presentació i benvinguda per part de la Regidora d’Igualtat, Lourdes Fuentes.

-     Lectura del manifest a càrrec de Karima Bouhlari com a representant de l’Associació de Dones de Santa Cristina d’Aro Ermessenda.

-     Estrena del Documental “Amb ulls de dona” en el qual hi han participat 20 dones del municipi explicant les possibles desigualtats que han viscut pel fet de ser dones. Aquest projecte es va iniciar l’any 2018 amb uns primers contactes de més de 30 cristinenques, les quals tot i ser molt diferents entre elles, es va poder comprovar que totes coincidien en el fet d’haver patit desigualtats i discriminacions de gènere”. A partir d’aquí, va sortir un grup de 20 dones disposades a participar en el documental, es van filmar les entrevistes i se’ls va demanar que aportessin fotografies de moments importants de la seva vida. El documental, que té una durada de mitja hora, s’ha complementat amb fotografies antigues relacionades amb dones provinents de l’Arxiu municipal. Després de la projecció, es va obsequiar amb un detall a les protagonistes del documental.

IMG-20190308-WA0020

-   Entrega de premis del IV Concurs de Microrelats de Dones que enguany ha girat al voltant del tema “Experiències de vida de les dones” i en el qual hi han participat 22 persones (19 dones i 3 homes), 6 del municipi i la resta de tot Catalunya.

-          Per acabar es va oferir un petit refrigeri a totes les persones assistents a l’acte.

 Enguany, el jurat del concurs de microrelats ha estat format per:

•         Joaquim Pijoan: escriptor de capçalera de la biblioteca

•         Lourdes Fuentes: regidora d’Igualtat

•         Sònia Pujol: regidora de la Biblioteca

•         Sònia Sànchez: auxiliar de Biblioteca

•         Isabel Pernal: tècnica de la Biblioteca

•         Mònica Buscarons: tècnica del Punt d’Igualtat

•         Carme Barreneche: representant de l’Associació de Dones de Santa Cristina d’Aro Ermessenda

•       Albert Vilar: tècnic de comunicació de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro

Les obres i els premis van ser les següents:

  • 1r. Premi: Llorenç Serrahima i Formosa, amb “La classe”. Obsequiat amb una Tablet, un pack de “Fent país cooperativa: Viu, sent i comparteix” (valorat amb 39,90€) i un xec de 75 euros per la compra de llibres.
  • 2n. Premi: Maria Rosa Comas Mongay, amb “Els temps canvien”. Obsequiada amb un  pack de “Fent país cooperativa: Experiències úniques” (valorat amb 59,90€) i un xec de 75 euros per la compra de llibres.
  • 3r. Premi: Mercè Diago Esteva, amb “Per ara” Obsequiada amb un pack de “Fent país cooperativa: Al pot petit hi ha la bona confitura” (valorat amb 19,90€) i un Xec de 75 euros per la compra de llibres.

 IMG-20190308-WA0009

DIA 9 DE MARÇ

El dissabte 9 de març el Punt d’Igualtat conjuntament amb els serveis d’Igualtat dels Ajuntaments de Santa Cristina d’Aro, Castell-Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols van organitzar la  “2 caminada per la igualtat” en la qual hi van participar més de 330 persones de les quals: 231 dones, 100 homes i 1 no binari; 110 de Santa Cristina d’Aro, 99 de Sant Feliu de Guíxols, 70 de Castell-Platja d’Aro i 53 participants de diverses poblacions.

Una caminada que recorria el tram de la Via Verda del carrilet, que va des de Santa Cristina fins a Sant Feliu de Guíxols. Enguany hi ha hagut dos punts de sortida, un a l’Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro a les 9h del matí, on la regidora d’Igualtat, Lourdes Fuentes, va donar la benvinguda llegint un manifest juntament amb les regidores Laura Serrano de Sant Feliu de Guíxols i Pilar Ferrero i Fresno de Castell-Platja d’Aro, i un segon punt de sortida a les 10h a l’estació de Castell d’Aro on es va fer una aturada per esmorzar i continuar fins als Jardins de Juli Garreta de Sant Feliu, on es va oferir un nou refrigeri i una mica de música en directe. L’actuació va anar a càrrec de la nova formació musical local Controversia, que va animar la gent que esperava el bus per poder retornar al lloc de sortida. A part dels serveis que treballen per la Igualtat de gènere, la caminada ha comptat amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat, l’Associació de Dones de Santa Cristina d’Aro Ermessenda, l’Associació de Dones de la Vall d’Aro, Socis/es del Banc del Temps de Santa Cristina d’Aro, Creu Roja, supermercat Esclat, Haribo i un grup de voluntariat de l’IES Ridaura.

caminada11

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Igualtat

Facebook Ajuntament