caenfrdeitptrues

Acte Dia Internacional de les Dones

ACTE CELEBRACIÓ DIA INTERNACIONAL DE LES DONES A SANTA CRISTINA D’ARO

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones, el passat 11 de març a la tarda, el Punt d’igualtat de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro va organitzar un acte a l’Espai Ridaura en el qual hi van assistir més de 100 persones.

La Regidora d’Igualtat, Lourdes Fuentes, juntament amb la delegada territorial de l’Institut Català de les Dones, Fina Surina, van inaugurar la jornada manifestant la voluntat i la implicació política envers la lluita per la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, i agraint la participació de la ciutadania en tots els actes que s’han organitzat al voltant d’aquest tema.

Seguidament un grup de dones, de totes les edats, origen, realitat sociocultural, etc. del municipi van desvetllar una gran notícia. Han estat treballant des de fa mesos en un projecte comú, la creació d’una nova associació de dones a Santa Cristina d’Aro que sota el nom d’Ermessenda, pretén visibilitzar i donar valor a les dones a través de tot tipus accions. Properament organitzaran un acte per fer la presentació oficial de la nova entitat i els projectes que pretenen desenvolupar.

Elles mateixes, i com a primera acció pública, van fer la lectura del manifest institucional i a continuació van llegir un poema de l’escriptora cristinenca Elvira Gràcia, de la qual es commemoren els 10 anys de la seva mort. A l’entrada de l’espai Ridaura, l’Arxiu municipal, va dissenyar una exposició sobre la poetessa.

Seguidament es va fer l’entrega de premis del 2n concurs de microrelats de dones en el qual s’hi ha presentat 24 microrelats, 20 d’ells escrits per dones i 4 per homes.

Enguany, el jurat del concurs ha estat format per:

•          Joaquim Pijoan: escriptor de capçalera de la biblioteca

•          Lourdes Fuentes: regidora d’Igualtat

•          Sònia Pujol: regidora de la Biblioteca

•          Sònia Sànchez: auxiliar de Biblioteca

•          Isabel Pernal: tècnica de la Biblioteca

•          Mònica Buscarons: tècnica de projectes del Punt d’Igualtat

•          Sandra Camps: tècnica del Consorci Normalització Lingüística

Les obres guanyadores d’aquesta segona edició van ser:

  • 1r premi per l’obra “Ebola”.Autor: Carles Borrego Moré, premiat amb 1 tablet, un val “Regala cultura” de 50€ i un xec de 75€ per la compra de llibres.
  • 2n premi per l’obra “Clamant al silenci”. Autora: M. Dolors Portas Sesé, premiada amb un val “Regala cultura” de 50€ i un xec de 75€ per la compra de llibres.
  • 3r premi per l’obra “La modista”. Autora: Jenni Rodà Casado, premiada amb un xec de 75€ per la compra de llibres.

Unes obres que han estat publicades pel Punt d’Igualtat en format llibret, un document que es va repartir entre totes les persones assistents.

Seguidament, un grup de joves del municipi (Marina Segarra, Gemma Prieto, Rita Vinyals, Litus Sánchez, Sergi Segura, Nil Lloret, Ricard Sanchís i Zaida Lloveras), dirigits per Geòrgia Bonell, van representar l’extraordinària Performance “Mudant la Pell”, una invitació a la reflexió sobre les desigualtats de gènere existents encara avui en dia a la nostra societat.

Per acabar es va oferir un petit refrigeri a totes les persones assistents a l’acte.

El concurs de microrelats ha comptat amb la col.laboració de l’Institut Català de les Dones.

0005

0006

0007

IMG-20170313-WA0011

IMG-20170312-WA0004

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Igualtat

Facebook Ajuntament