caenfrdeitptrues

Acte del dia internacional contra la violència masclista

RESUM DELS ACTES CONMEMORACIÓ DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

Des del Punt d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro tornem a denunciar la violència masclista que patim majoritàriament les dones i a reivindicar que cal la implicació de tota la societat, homes i dones, institucions, escoles, governs, empreses, sindicats, etc. per tal d’erradicar aquest tema.

Gairebé a diari escoltem notícies sobre casos de violència masclista, les morts que hi ha arreu del món a causa d’aquest fenomen són moltíssimes però sovint sembla que ja ho hem normalitzat i que a la nostra societat els casos són mínims. Si analitzem les estadístiques però, veiem que les víctimes mortals per violència de gènere són molt més elevades que altres tipus de morts que en canvi tenen molt més de ressò i d’impacte.

En concret, segons dades oficials publicades pel ministeri d’igualtat, l’any 2017 hi va haver 51 víctimes mortals per violència de gènere i 8 menors, fills i filles de les dones víctimes de violència.

Unes morts que són només la punta d’un iceberg gegant que amaga moltes altres formes de violències (sexuals, psicològiques, laborals, etc.) sovint silenciades però no per això menys freqüents ni menys cruels.

La lluita contra aquesta xacra ha de ser una prioritat de país i a la vegada, ha d’implicar a tota la ciutadania: infants, joves, persones adultes, gent gran, homes i dones.

Des de l’àmbit local intentem posar, any rere any, el nostre petit granet de sorra al voltant d’aquest tema i enguany ho hem volgut fer implicant activament a un gran nombre de ciutadans i ciutadanes del poble i rodalies facilitant així la reflexió i sensibilització de tothom.

Enguany, les activitats van començar la setmana del 12 de novembre a l’IES Ridaura on tot l’alumnat va poder participar lliurement durant l’esbarjo de l’acció de pintar de color vermell les 59 sabates que simbolitzen les 51 dones víctimes mortals per violència de gènere l’any 2017 i les 8 víctimes mortals menors també per aquest fenomen. Després amb totes aquestes sabates els mateixos alumnes van muntar una exposició temporal a l’IES.

El dia 23 de novembre el Punt d’Igualtat conjuntament amb l’Associació de Dones de Santa Cristina d’Aro Ermessenda van organitzar un taller de mesures d’autoprotecció per a dones que van impartir dos agents especialitzats dels Mossos d’Esquadra.

Aquella mateixa tarda, a l’Espai Ridaura, es va fer la lectura del manifest institucional a càrrec de la Regidora de l’àrea d’Igualtat, Lourdes Fuentes.

I per finalitzar es representà una performance titulada “No hi som totes” en la qual hi van participar més de 50 persones del municipi de diferents edats i entitats. Les 59 sabates vermelles o el que simbolitzaven, les 59 dones i infants morts, van ser les protagonistes d’aquesta representació que combinarà la música, el cant, la dansa, el silenci, la llum, el foc, la foscor i finalment, va deixar constància de tota la reflexió generada a través d’una escultura que quedà exposada a l’Espai Ridaura durant unes setmanes. Una actuació molt impactant que no va deixar a ningú indiferent.

Tots aquests actes es van complementar amb la ja iniciada campanya A Santa Cristina d’Aro NOMÉS SI ÉS SI! I per tant, es van seguir repartint braçalets amb aquest lema i facilitant informació relativa a les agressions sexuals, les possibles mesures per a prevenir-les o bé, la detecció de les mateixes i els diferents canals de denúncia.

Poster A4-01

IMG-20181112-WA0006   IMG-20181112-WA0012

5

composició performance  

 

 

 

 

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Igualtat

Facebook Ajuntament