caenfrdeitptrues

Acte del dia internacional contra la violència masclista

RESUM DELS ACTES CONMEMORACIÓ DIA INTERNACIONAL  CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

Santa Cristina d’Aro ha tornat a commemorar, un any més, el Dia Internacional contra la Violència Masclista amb una gran diversitat d’activitats.

El programa es va iniciar amb un taller de “Teatre amb perspectiva de gènere” que va organitzar l’Àrea de Joventut i en el qual hi van participar una dotzena de joves del municipi. Seguidament, una professional de la Fundació Vicki Bernadet va impartir una xerrada dirigida a famílies on es va tractar la “Detecció i prevenció d’abusos sexuals durant la infància i adolescència”. Un tema que va despertar molt d’interès i va tenir una elevada participació de famílies.

IMG 20191111 180825

Un altra activitat que es va fer va ser la dinàmica de grup “De festa, decideix i respecta. El consentiment i l’assetjament en espais d’oci nocturn de la Vall d’Aro”, organitzada des de l’Àrea de Joventut. Dos dies després, una unitat especialitzada dels Mossos d’Esquadra van impartir el “Taller d’autoprotecció per a dones” al qual hi van participar 25 dones del municipi d’edats diverses.

IMG 20191121 171729

El divendres 22 de novembre es va realitzar l’acte principal que va consistir en una lectura del manifest a càrrec de l’Associació de Dones de Santa Cristina d’Aro Ermessenda i la Performance “Invisibles”. Una representació que va anar a càrrec del grup de Teatre Social del Punt d’Igualtat dirigit per Geòrgia Bonell i format per dotze persones d’edats molt diverses. Una peça molt impactant que tractava sobre les violències i desigualtats de gènere i es va fer a partir de diferents disciplines com la dansa, el cant, el teatre físic, entre d’altres.

IMG-20191122-WA0081

IMG-20191122-WA0082

IMG-20191122-WA0084

Seguidament es va presentar el projecte “Cristinenques d’arreu” en el qual hi han participat una vintena de dones del municipi i que té per objectiu sensibilitzar la ciutadania de les moltes discriminacions que pateixen algunes dones, pel fet de ser dones i a la vegada no pertànyer a la cultura, ètnia o religió majoritària i/o no haver nascut a Santa Cristina d’Aro. El projecte es començarà a implementar al gener del 2020 i finalitzarà al març, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Dones.

Aquest acte va comptar amb una elevada participació, al voltant de 200 persones van omplir l’Espai Ridaura manifestant així la seva implicació i lluita envers la temàtica.

IMG-20191122-WA0051

Finalment, el dimarts 26 de novembre l’Associació de Dones Ermessenda va organitzar pel centre del poble una caminada reivindicativa contra la violència de gènere en la qual hi van participar una trentena de dones i un home.

02

Els actes es van cloure amb la xerrada “Homes i dones per la igualtat” en la qual el psicòleg José Yépez va tractar el concepte de les noves masculinitats i reflexionar sobre la necessària implicació dels homes en la lluita per la igualtat.

1

Així doncs, una vegada més el municipi de Santa Cristina d’Aro es mobilitza molt activament en contra de la violència masclista.

Twitter

Facebook Igualtat

Facebook Ajuntament