Campanyes de sensibilització

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

Durant el mes de novembre es van organitzar diferents activitats amb motiu del Dia Internacional contra la violència masclista. Sempre seguint les mesures preventives vigents. En concret:

  • Formació en línia: Autoprotecció per a dones que va impartir el cos de Mossos d’Esquadra, durant 3 sessions.
  • Xerrada en línia “Relacions tòxiques en les parelles adolescents”, a càrrec d’Eli Soler. Psicòloga i formadora especialitzada en adolescència.
  • Campanya ”Diposita aquí el teu masclisme” de l’Institut Català de les Dones. En col·laboració amb l’Associació de Dones de Santa Cristina d’Aro Ermessenda i un grup de voluntariat.
  • Difusió de continguts de sensibilització contra el masclisme a través de les xarxes socials.
  • Projecció d’un vídeo de sensibilització a càrrec del grup Teatre Social amb missatges curts, concisos i molt visuals per denunciar la violència masclista.

cartell25n Punt dIgualtat de Santa Crisitina dAro

DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones el Punt d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro va organitzar diferents actes i activitats.

A finals de febrer es va treballar en la creació d’un gran mural col·lectiu, sobre la diversitat de les dones. El mural, que va ser pintat per dones del municipi i l’artista Rice s’emmarcava en el projecte que es va iniciar al novembre titulat “Cristinenques d’arreu”, que pretenia donar visibilitat a les moltes formes de discriminació que pateixen les dones, primer de tot pel fet de ser dones i després per moltes altres qüestions que sumen i fan augmentar les discriminacions cap a elles, com el seu origen ètnic, cultural, religió... La pintada col·lectiva es va inaugurar el 7 de març, coincidint amb la III Caminada per la Igualtat.

El mural pictòric es va fer a una façana del centre del municipi, en la qual les dones del poble van representar la seva gran diversitat i, a la vegada, totes les coses que les uneixen i comparteixen entre elles. Coincidien en el fet de ser dones, estimar el seu poble i en definitiva, ser Cristinenques d’arreu.

L’acte principal es va fer el divendres 6 de març a l’Espai Ridaura amb una participació de més de 150 persones. Aquesta activitat va consistir en:

  • Presentació i benvinguda per part de la Regidora d’Igualtat, Imma Martí Fontané.
  • Obra teatral “No es país para negres”. L’actriu Silvia Albert Solape va interpretar el monòleg teatral sobre la discriminació de les dones especialment les afrodescendents. Al final de la representació l’actriu va parlar sobre el contingut de l’obra establint un debat amb 8 dones del públic. Totes elles Cristinenques d’edats i realitats molt diverses, les quals van aportar la seva visió i seves vivències sobre la temàtica tractada.
  • Posteriorment, es va fer l’entrega de premis del V Concurs de Microrelats de Dones que enguany tractava també del tema de les dones i la diversitat d’origen nacional, ètnic, cultural, religiós, etc...

Posteriorment, el dissabte dia 7 de març els serveis d’Igualtat dels Ajuntaments de Santa Cristina d’Aro, Castell-Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols van organitzar la “3a caminada per la igualtat” en la qual hi van participar un total de 346 persones de les quals, 252 van ser dones i 94 homes. Una caminada que va recórrer el tram de la Via Verda del carrilet que va des de Santa Cristina fins a Sant Feliu de Guíxols.

Abans d’iniciar la caminada es van entregar bosses de roba liles amb el lema “Caminem per la igualtat” a totes les persones participants i les 3 regidores d’igualtat dels municipis implicats van fer la lectura institucional del manifest. Posteriorment, el grup de teatre social del Punt d’Igualtat de Santa Cristina d’Aro va representar una performance que denunciava les desigualtats existents entre homes i dones.

A més a més dels serveis que treballen per la Igualtat de gènere, la caminada va comptar amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat, l’Associació de Dones de Santa Cristina d’Aro Ermessenda, l’Associació de Dones de la Vall d’Aro, Socis/es del Banc del Temps de Santa Cristina d’Aro, Creu Roja, supermercat Esclat, Haribo, grup de voluntariat de l’IES Ridaura, l’Agrupació Amics de la Sardana i l’entitat ganxona les Violetes.

Póster actes 8 de març 2021

Facebook

Instagram

Twitter