caenfrdeitptrues

Ajuts petites empreses turístiques

La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Turisme de la conselleria d’Empresa i Coneixement, ha activat una línia d'ajuts directes, inicialment de 2 milions d’euros, dirigida a professionals autònoms i microempreses que desenvolupen la seva activitat en el sector turístic. Es tracta d’un ajut de 2.500 euros en un únic pagament a bestreta destinat a establiments turístics d’allotjament, guies de turisme, empreses turístiques de mediació, agències de viatge, DMC, OPC, establiments i activitats d’interès turístic... amb un màxim de cinc treballadors i fins a un màxim de 500.000 euros de volum anual de facturació.

La línia d’ajut vol atendre les necessitats de les petites empreses del sector turístic en aquesta situació d’estat d’alarma causat per l’emergència sanitària del coronavirus Covid-19, més quan per la seva estructura més reduïda, tenen més dificultat per accedir a les línies d’ajuts generals que ja s’estan articulant actualment. Aquests ajuts són compatibles amb qualsevol altre que pugui correspondre a excepció d’aquells que derivin o tinguin causa en el tancament definitiu de l‘activitat.  

D’altra banda, s’està treballant per intentar dotar de més pressupost aquesta línia que es posarà en marxa en aproximadament una setmana, moment en què es podran rebre les sol·licituds.

Per als requisits i requeriments de justificació:

http://empresa.gencat.cat/ca/treb_actualitat/nota-premsa/?id=384289

 

La Direcció General de Turisme, a més, ofereix informació d’utilitat sobre el coronavirus Covid-19 actualitzada cada dia:

http://act.gencat.cat/covid19/

 oficinaturisme

Twitter

Facebook Ajuntament