caenfrdeitptrues

Préstec

Què és?
És un servei gratuït que permet emportar-se a casa els documents de la biblioteca com ara:
- Llibres
- Discos compactes
- Revistes
- CD-ROM
- DVD
Cada lector es pot emportar en préstec fins a 20 documents per un termini de 30 dies:
- 10 llibres
- 4 revistes
- 3 cd’s
- 3 dvd’s

Passat el termini, qualsevol document en préstec pot ser renovat fins a 2 vegades, sempre i quan cap altre usuari no l'hagi reservat abans. La renovació dels documents prestats serà possible sempre que els documents no hagin vençut el termini de 30 dies de préstec. Si es troben dins el termini, la renovació es pot fer a la biblioteca o per telèfon.

Qui pot utilitzar aquest servei?
Pot utilitzar el servei de préstec tot aquell qui tingui carnet de biblioteca, que és la targeta que us identificarà com a usuaris de qualsevol biblioteca del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.
És gratuït, és intransferible, no caduca i el poden sol·licitar tots els ciutadans. Se sol·licitarà personalment a la biblioteca i s'obtindrà gratuïtament, després d’omplir una butlleta i de facilitar les dades personals. Per tal d'acreditar la vostra identitat, haureu de presentar el vostre DNI (o qualsevol altre document oficial).
En el cas dels menors de 14 anys serà necessària una autorització paterna per a l'ús autònom del servei de préstec, d'Internet i l'expedició del carnet.

Què passa si es perd o es fa malbé un document?
Si es dóna aquest cas, caldrà restituir l'exemplar per un altre d’igual, o bé de pagar l'import del document a la biblioteca.

Què passa si no es tornen els documents el dia establert?
Si hi ha un retard en el retorn dels documents, el sistema informàtic aplicarà un punt de penalització per dia de retard i per document en préstec, i bloquejarà el carnet automàticament durant 15 dies per cada bloc de 60 punts. Passat aquest temps el carnet tornarà a estar operatiu.

D’altra banda, si no podeu venir a la biblioteca a tornar els documents el dia establert, és important que telefoneu i demaneu una pròrroga.
Tel: 972 837 968.

Préstec interbibliotecari.
Si voleu un document que no està en el fons que disposa la biblioteca, el podem sol·licitar en una altra biblioteca que el tingui i que formi part de la Xarxa de Biblioteques Públiques de la Generalitat, sempre i quan estigui disponible. L'ús d'aquest servei també és gratuït.

Twitter

Facebook Biblioteca

Facebook Ajuntament