caenfrdeitptrues

Altres publicacions sobre Santa Cristina d'Aro

EL PORTAL RACO

El portal RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert), on podeu trobar els articles a text complet de les revistes científiques, ja inclou la revista catalana d’arxivística Lligall.
RACO permet realitzar cerques per autor/a, títol d’article, per matèria o per institució. El seu funcionament és molt intuïtiu i facilita que qualsevol amb un mínim d’interès pugui localitzar fàcilment els continguts que cerca.

CAPTURA RACO LLIGALL

PRESENTACIÓ DEL VOLUM ANUAL DE L’INSTITUT D’ESTUDIS DEL BAIX EMPORDÀ

El passat dissabte 10 de novembre va tenir lloc la presentació del volum anual de l’Institut d’Estudis del Baix Empordà (el número 37, corresponent a 2018).

Un dels articles d’aquest volum esmenta el municipi de Santa Cristina d’Aro. És l’article de Joaquim Alvarado Costa: “Repercussions de la Primera Guerra Mundial en la indústria surera del Baix Empordà”.

A l’article, Alvarado diu: “Malgrat que al llarg de tot el període es feren crides per evitar una pujada excessiva dels preus (...) les dades (...) mostren un considerable encariment dels productes als mercats de les poblacions sureres baix-empordaneses”. I ho il·lustra amb una pàgina d’una acta del Ple municipal de Santa Cristina d’Aro de 13 d’agost de 1914 en què l’ajuntament deixava constància de la reunió tinguda amb els flequers locals per evitar la puja del preu del pa.

D’altra banda, l’autor també diu que, el 1914, “l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro promovia l’arranjament de diversos camins veïnals locals”, en la línia d’altres consistoris, per ocupar els obrers del suro que havien quedat a l’atur.

197A5699

197A5719

IEBE VOL NÚM. 37 2018 PORTADA

IEBE VOL NÚM. 37 2018 SUMARI

IEBE VOL NÚM. 37 2018 SUMARI 2

UN LLIBRE REPASSA LA TRAJECTÒRIA DE L’IL·LUSIONISTA XEVI

L’il·lusionista cristinenc, Xevi, és el protagonista d’un nou llibre de fotografies que revisa tota la seva trajectòria als escenaris.

FOTO LLIBRE XEVI UNA VIDA MÀGICA

ARTICLE SOBRE SOLIUS AL DARRER NÚMERO DE LA REVISTA DE GIRONA

Em Josep Pujol és l’autor d’un article sobre Solius, titulat “L'extraordinari silenci de Solius”. Trobareu la revista, en versió paper, a les llibreries habituals.

https://www.revistadegirona.cat/rdg/revista.seam?cid=17070

RdG 305 26 10 17-39

VOLUM 32 DE L’INSTITUT D’ESTUDIS DEL BAIX EMPORDÀ (2013) 

Encara ens sobren alguns exemplars del volum anual de l’Institut d’Estudis del Baix Empordà (núm. 32, 2013), a banda dels que queden per consulta i arxiu. Si algú en vol un, li guardarem a l’OAC fins que el passi a recollir. Cal que ho digueu a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i us el reservarem al vostre nom.

Entre els articles que poden tenir més relació amb Santa Cristina hi ha el que parla del manuscrit del monestir de Sant Feliu de Guíxols, el que descriu el sistema defensiu medieval de la mateixa població o el de les revoltes de tapers de Palamós. D’interès comarcal, hi ha l’article sobre Pella i Forgas o el que repassa els 35 anys d’història de l’Institut d’Estudis del Baix Empordà.

IEBE 32 1 portada

IEBE 32 2 sumari

VOLUM 31 DE L'INSTITUTD'ESTUDIS DEL BAIX EMPORDÀ (2012)

Encara ens sobren alguns exemplars del volum anual de l’Institut d’Estudis del Baix Empordà (núm. 31, 2012), a banda dels que queden per consulta i arxiu. Si algú en vol un, li guardarem a l’OAC fins que el passi a recollir. Cal que ho digueu a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i us el reservarem al vostre nom.

Entre els articles directament relacionats amb Santa Cristina hi ha el titulat "El jaciment arqueològic de Santa Maria de Bell-lloc (Santa Cristina d'Aro, Baix Empordà). Noves excavacions (2008-2009) i noves dades", de Josep M. Nolla i Lluís Palahí. 

Portada vol31IEBE

ARTICLE SOBRE UN DOLMEN INÈDIT FINS ARA A SANTA CRISTINA D'ARO

Trobareu la notícia a la Revista del Baix Empordà, 34 (agost 2016).

R009 05 10 Page 01

R009 05 10 Page 24

PORTADA I PÀGINA DE L'ARTICLE DE LA REVISTA DEL BAIX EMPORDÀ DEDICADA A LA TROBALLA

Articles sobre Malvet i els masos antics de Romanyà

A Revista de Girona, 297 (juliol-agost 2016). 

El número de la Revista de Girona, el 297, parla de Santa Cristina d’Aro. El dossier central de la revista es titula “Pobles perduts a l’edat mitjana” i inclou dos articles dedicats al nostre municipi: un sobre el temple o església vella de Malvet i un altre sobre els masos abandonats de Can Llac, a Romanyà.

És per l’interès local que podia tenir aquest número que va ser presentat el 2 d’agost de 2016, a les 20h, a la sala d’exposicions de La Caixa (Av. Ridaura, 5).

Durant la presentació, la regidora de Patrimoni, Sílvia Fonoll, explicà el projecte al de condicionament del jaciment de Malvet.

invitació cmyk 297 1

 

Twitter

Facebook Ajuntament