caenfrdeitptrues

Romanyà de la Selva

Forn de Can Poncet

Fa poc s'ha trobat un nou forn -possiblement destinat a la cuita de rajols i teules-, molt a prop de can Poncet de Romanyà. La troballa ha estat fruit del desbrossament del bosc al marge de la carretera d'accés al Puig d'Arques. Un cas molt semblant al que vam noticiar a principi d'any: el del forn de can Duran de Solius. Vell patrimoni que aflora de nou! Properament mirarem si hi ha possibilitats de documentar-lo.

1

2

3

4

PREMI PER A LA PROPOSTA DE RECERCA SOBRE LES GAVARRES A L’ANTIGUITAT

La proposta de recerca presentada pels arqueòlegs Jordi Merino i Anna Vargas amb el títol “Les Gavarres a l’antiguitat: el poblament en el massís i el seu entorn immediat a l’època ibèrica i romana”, ha guanyat la 28ª edició del Premi Joan Xirgo, emmarcat dins dels Premis Les Gavarres que anualment convoca el Consorci de les Gavarres -entitat participada per l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro.

Esperarem amb interès a veure quins resultats ens ofereix aquesta recerca que ara s’enceta.

De moment, us recordem els materials que tenim penjats en línia i que ens parlen d’aquest poblament antic del massís, com són:

-       -  El llibre sobre l’església vella de Santa Cristina -la de Malvet.

-        -  Aquest mateix temple, en una entrada més resumida, dins el quadern de Llocs d’història.

-         - Els senyors antics de Malvet, dins el quadern de Personatges històrics.

-          - La vil·la de Bell-lloc i el mausoleu de Malvet, dins el quadern Història de Santa Cristina d’Aro.

Els trobareu a l’enllaç: https://santacristina.cat/arees/arxiu-municipal/219-publicacions.html

CAPTURA PREMIS LES GAVARRES 2018

 

RUTA DE L’ERA DE LA LLACA

Fa uns dies apareixia publicada a Tribuna Ganxona una ruta que permetia visitar diferents elements històrics i patrimonials en terme de Santa Cristina d’Aro: l’Era de la Llaca, les restes del mas del mateix nom i les seves sitges, i diferents coves i abrics sepulcrals de la zona. Us la donem a conèixer:

https://www.tribunaganxona.cat/2017/10/25/itineraris-de-cicloturisme-era-de-la-llaca/

Imatge: Unes altres sitges que hi ha prop d’aquest itinerari, les de can Llac -en direcció sud de l’actual masia [AMSCA].

sortida patrimoni 1 sitges Can Llac

9 DE SETEMBRE, DIA MUNDIAL DE L’AGRICUCLTURA

Avançant-nos al proper 9 de setembre, Dia Mundial de l’Agricultura, us enllacem el vídeo entrevista que fam fer a Lluís Boadas Sais sobre les eines i les feines de pagès, en especial les que es feien a Romanyà de la Selva. Ara la podeu trobar al nostre YouTube.

VÍD L Boadas

Twitter

Facebook Ajuntament