caenfrdeitptrues

Dones de Santa Cristina d'Aro

puja al tren de la igualtat. 125È aniversari del tren de sant feliu de guíxols a girona

Us fem a mans el vídeo-muntatge de fotos històriques sobre el tren de Sant Feliu a Girona, amb motiu del 125è aniversari i en commemoració del passat 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Segurament alguns/es ja l’havíeu vist. Ara, però, el podreu visionar en més bona qualitat.

El dia 8 de març de 2018, els Ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Castell-Platja d’Aro es van unir per commemorar conjuntament el Dia Internacional de les Dones amb una caminada. Sota el lema “Puja al tren de la igualtat” es va recórrer l’antic trajecte que feia el tren que unia aquestes tres poblacions. A través d’aquest vídeo-muntatge, que es projectà a l’inici de la caminada, es mostren algunes de les desigualtats que hi havia entre homes i dones fa 125 anys, moment en el qual es va inaugurar el tren. Una oportunitat per reflexionar sobre com aquestes desigualtats, en major i menor mesura, es mantenen encara en l’actualitat.

CAPTURA DE FOTO PUJA AL TREN DE LA IGUALTAT

MICROEXPOSICIÓ SOBRE L’ESCRIPTORA ELVIRA GRÀCIA I TOMÀS, 11-03-2017

Amb motiu del desè aniversari de la mort d’Elvira Gràcia i Tomàs, l’Arxiu Municipal muntarà una microexposició dedicada a la poetessa, nascuda a Barcelona i resident a Santa Cristina d’Aro.

La veureu a l’Espai Ridaura aquest dissabte dia 11, coincidint amb el lliurament de premis del Concurs de Microrelats, organitzat pel Punt d’Igualtat.

Aquesta és també la nostra contribució al Dia Internacional de les Dones, que se celebra avui, 8 de març.

L’Elvira Gràcia va donar el seu fons personal a l’Ajuntament, encara en vida, el 2005, dos anys abans de morir. El custodiem a l’Arxiu Municipal i, a l’exposició, en veureu una mostra.

escanear0003

IMG 9084 1

DONES DE SANTA CRISTINA D’ARO, DONES VALENTES

Dones valentes

Aquest altre vídeo de testimonis, titulat “Dones de Santa Cristina d’Aro, dones valentes. Testimonis de la guerra i postguerra”, va ser gravat el 2009 i editat el març del 2010, com a complement del documental “Testimonis de la guerra i la fam”. Aquest se centra en el paper de les dones durant la guerra i la postguerra.

El vídeo, de 9:35 min., va ser impulsat pel Punt d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro amb el suport de l’Institut Català de les Dones i el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. La realització va anar a càrrec de Sabem.com.

Hi apareix el testimoni de Trinidad Casamitjana Bou, Emília Sancho Albertí, Enric Casadevall Arxer, Leonor Morató Darder, Teresa Formatjer Sitjà, Maria Boadas Casellas, Montserrat Rovira Arbusé i Àngel Sala Costa.

DONES AMB VALORS A SANTA CRISTINA D’ARO

La mostra “Dones amb Valors a Santa Cristina d’Aro”, fou exposada al primer pis de l’Ajuntament –hall de l’Alcaldia– des del 8 de març fins a finals de l'any 2013. L’acte d’inauguració de la mostra es va fer el 8 de març -Dia Internacional de les Dones- de 2013.

Aquesta mostra recuperava la memòria de vuit dones que havien destacat per la seva contribució a Santa Cristina i al seu entorn. Es tractava també de ressaltar vuit valors positius que crèiem que aquestes dones havien aportat a la nostra societat.

La mostra s’acompanyava de l’edició d'un quadern de 20 pàgines que permetia ampliar els continguts de la mateixa i que ara es troba en aquest mateix lloc web -en PDF-, tant aquí com a l'apartat de Publicacions.

 

Adjunts:
Accedir a aquesta URL (https://santacristina.cat/documents/contingut/contingut293.pdf) cataleg_dones_04[ ]0 kB

Twitter

Facebook Ajuntament