caenfrdeitptrues

Dones de Santa Cristina d'Aro

MICROEXPOSICIÓ SOBRE L’ESCRIPTORA ELVIRA GRÀCIA I TOMÀS, 11-03-2017

Amb motiu del desè aniversari de la mort d’Elvira Gràcia i Tomàs, l’Arxiu Municipal muntarà una microexposició dedicada a la poetessa, nascuda a Barcelona i resident a Santa Cristina d’Aro.

La veureu a l’Espai Ridaura aquest dissabte dia 11, coincidint amb el lliurament de premis del Concurs de Microrelats, organitzat pel Punt d’Igualtat.

Aquesta és també la nostra contribució al Dia Internacional de les Dones, que se celebra avui, 8 de març.

L’Elvira Gràcia va donar el seu fons personal a l’Ajuntament, encara en vida, el 2005, dos anys abans de morir. El custodiem a l’Arxiu Municipal i, a l’exposició, en veureu una mostra.

escanear0003

IMG 9084 1

DONES DE SANTA CRISTINA D’ARO, DONES VALENTES

Dones valentes

Aquest altre vídeo de testimonis, titulat “Dones de Santa Cristina d’Aro, dones valentes. Testimonis de la guerra i postguerra”, va ser gravat el 2009 i editat el març del 2010, com a complement del documental “Testimonis de la guerra i la fam”. Aquest se centra en el paper de les dones durant la guerra i la postguerra.

El vídeo, de 9:35 min., va ser impulsat pel Punt d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro amb el suport de l’Institut Català de les Dones i el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. La realització va anar a càrrec de Sabem.com.

Hi apareix el testimoni de Trinidad Casamitjana Bou, Emília Sancho Albertí, Enric Casadevall Arxer, Leonor Morató Darder, Teresa Formatjer Sitjà, Maria Boadas Casellas, Montserrat Rovira Arbusé i Àngel Sala Costa.

DONES AMB VALORS A SANTA CRISTINA D’ARO

La mostra “Dones amb Valors a Santa Cristina d’Aro”, fou exposada al primer pis de l’Ajuntament –hall de l’Alcaldia– des del 8 de març fins a finals de l'any 2013. L’acte d’inauguració de la mostra es va fer el 8 de març -Dia Internacional de les Dones- de 2013.

Aquesta mostra recuperava la memòria de vuit dones que havien destacat per la seva contribució a Santa Cristina i al seu entorn. Es tractava també de ressaltar vuit valors positius que crèiem que aquestes dones havien aportat a la nostra societat.

La mostra s’acompanyava de l’edició d'un quadern de 20 pàgines que permetia ampliar els continguts de la mateixa i que ara es troba en aquest mateix lloc web -en PDF-, tant aquí com a l'apartat de Publicacions.

 

Adjunts:
Accedir a aquesta URL (https://santacristina.cat/documents/contingut/contingut293.pdf) cataleg_dones_040 kB

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Twitter

Facebook Ajuntament