caenfrdeitptrues

Documents sobre gastronomia

“ELS FOGONS DE CASA”: LA CUINA CASOLANA HISTÒRICA EXPLICADA PER TERESA FORMATGER

Seguim penjat en línia les entrevistes que vam fer el 2006 per a l'exposició "La consolidació d'un poble. Santa Cristina d'Aro (1854-1874)".

En aquesta ocasió, Teresa Formatger ens explicava com era la cuina d’abans a les cases, amb quins aliments es comptava i com es cuinaven.

Ara la recuperem a través de YouTube.

Teresa Formatger

QUAN ENS DÈIEM RIDAURA D’ARO

Fa 80 anys el nom del municipi va ser canviat pel de Ridaura d’Aro, seguint les directrius de laïcització de noms del context revolucionari de la Guerra Civil.

Més enllà d’això, el fet d’escollir el riu Ridaura per tal de rebatejar el municipi ens parla de la realitat d’un curs fluvial que marcava la manera de viure dels cristinencs i cristinenques de l’època, al qual es banyaven o n’extreien peixos i granotes.

Ens ho recordava l’Emília Sancho Albertí, en l’entrevista que li vam fer el 2006. La recuperem, ara a través del YouTube.

Emília Sancho VÍD caràtula

TASTETS DE GASTRONOMIA ALS ARXIUS DEL BAIX EMPORDÀ

El dia 5 de juny de 2015 vam obrir la Setmana Internacional del Arxius amb la presentació de la selecció de materials dels arxius de la comarca sobre gastronomia (receptes, menús, establiments, fotografies i cartells).

Els materials van quedar recollits al blog dels Arxivers del Baix Empordà:

https://arxiversdelbaixemporda.blogspot.com.es

Imatge: Cartell de l’acte de la Setmana Internacional dels Arxius 2015 dels arxius del Baix Empordà.

El mateix dia 5 de juny de 2015, a les 19h, a l'Arxiu Comarcal del Baix Empordà, hi hagué una presentació pública amb les intervencions de Pep Vila, filòleg i historiador de la cultura, i de Quim Casellas, xef del Restaurant Casamar de Llafranc. Parlaren de “El passat, el present i el futur dels nostres productes i tradicions culinàries”. Al final de l'acte hi va haver una petita degustació de productes de Marca de Garantia Productes de l’Empordà.

 

Twitter

Facebook Ajuntament