Col·laboracions

EL PORTAL RACO

El portal RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert), on podeu trobar els articles a text complet de les revistes científiques, ja inclou la revista catalana d’arxivística Lligall.
RACO permet realitzar cerques per autor/a, títol d’article, per matèria o per institució. El seu funcionament és molt intuïtiu i facilita que qualsevol amb un mínim d’interès pugui localitzar fàcilment els continguts que cerca.

CAPTURA RACO LLIGALL

DOCUMENTS SOBRE EDUCACIÓ A SANTA CRISTINA D’ARO

Tal com us anunciàvem el Dia Internacional dels Arxius (9 de juny), hem participat en una exposició virtual conjunta dels arxius del Baix Empordà sobre l’educació abans dels anys seixanta. Són documents textuals, fotogràfics, icònics, audiovisuals i publicacions, des del segle XVIII a 1965. Els documents que hi hem aportat han estat aquests que veieu. Properament els mostrarem un a un, amb un breu comentari.

Mostra documents Educació

ARXIVERS DEL BAIX EMPORDÀ 

Participem en el grup d’Arxivers del Baix Empordà (ABE), que funciona com a grup de debat i planificació d'estratègies d'actuació conjuntes.

ABE

 

ARXIU COMARCAL DEL BAIX EMPORDÀ

Visiteu el portal dels arxius comarcals. Va ser creat el 2010 i el 2016 es va actualitzar en format responsiu (permet l’accés als usuaris des de qualsevol dispositiu (telèfon mòbil, tauleta, portàtil, ordinador de taula).

https://xac.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/noticia_web_responsiu

 

ALTRES ARXIUS SUPRAMUNICIPALS

DONACIÓ DE PUBLICACIONS DE L'ARXIU HISTÒRIC DE GIRONA

Sovint entre arxius practiquem l’intercanvi de publicacions. O, simplement, la donació, quan ens sobren exemplars d’algun volum. Aquí teniu una imatge del conjunt de llibres que ens va donar l’Arxiu Històric de Girona (2016).  

Donació llibres AHG 1

DONACIÓ DE PUBLICACIONS DE L'INSPAI

Donació de publicacions de l’INSPAI, centre de la imatge de la Diputació de Girona (2016): aquí podeu veure el paquet de llibres que ens va arribar, tots ells catàlegs de fotògrafs de les comarques de Girona o llibres de fotografia.

IMG 0880

 

ESPAI DEL METGE RURAL - CÀTEDRA MARTÍ CASALS I ECHEGARAY

Formem part d'aquest Espai en representació de l'Ajuntament junt al Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols, la Universitat de Girona i el Col·legi Oficial de Metges de Girona.

INAUGURACIÓ CURS CÀTEDRA MARTÍ CASALS 2016-2017

dibuix

https://www.facebook.com/Museuhistoria/photos/a.387391311275904.109087.381208868560815/1427338317281193/?type=3&theater

 

FUNDACIÓ MORET I MARGUÍ 

L'Arxiu Municipal té signat un conveni d’actuació amb la Fundació Moret i Marguí per tal de fomentar la sensibilitat ciutadana cap a la donació o cessió de documentació privada d’interès cultural per al conjunt del municipi.

 

COMISSIÓ DE RECERCA HISTòRICA I PATRIMONI 

L’Arxiu Municipal treballa conjuntament amb una Comissió de Recerca Històrica i Patrimoni que l’assessora en aquestes matèries.

Facebook

Instagram

Twitter