Compostatge Casolà

Properament, l'Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, en col.laboració amb el Consell Comarcal del Baix Empordà posarà en marxa una nova campanya per fomentar el compostatge casolà a les llars del municipi, en la que es facilitarà un compostador a tots els veïns que hi participin.

La fracció orgànica dels residus municipals (FORM), representa aproximadament el 30% en pes de la composició de la bossa tipus de residus a Catalunya segons dades del Programa General de Prevenció i Gestió de Residus i Recursos de Catalunya 2020 (PRECAT20). En altres paraules, de tota la quantitat de residus municipals que es generen a Catalunya, el 30% és matèria orgànica.

Actualment, cada persona genera al voltant d’1,6 Kg de deixalles al dia. Una bona part d’aquestes deixalles correspon a matèria orgànica que podem reciclar d’una manera senzilla i còmoda a la nostra pròpia llar a través del compostatge.
D’aquest procés natural obtenim compost, un excel.lent adob que podem utilitzar per a les nostres plantes, jardins, horts...

Per poder participar en la campanya només cal disposar d’un petit racó no pavimentat al jardí o a l’hort, acceptar les normes de funcionament de la campanya i satisfer una fiança de 30 Euros per al compostador, que es retornarà, en un termini inferior a dos anys, si s’utilitza correctament. A canvi, a més del compostador, també es rebrà gratuïtament un assessorament individual a través de visites al domicili, consultes telefòniques o per correu electrònic..

El Consell Comarcal es reserva el dret de retirar aquells compostadors que siguin objecte d’un mal ús, retornant la fiança, sempre i quant el material estigui en bones condicions.

L’assessorament per part de tècnics de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal, per cada compostador instal.lat, inclourà fins a un màxim de quatre visites a domicili:

· 1ª visita: en instal.lar el compostador, per tal de donar les instruccions bàsiques per al seu bon funcionament.
· 2ª visita: després de 2 o 3 mesos, per comprovar que tot funciona correctament.
· 3ª visita: quan la persona interessada vulgui que l’assessor l’ajudi en la primera collita de compost.
· 4ª visita: per al retorn de la fiança.

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, preocupat per realitzar una correcta i més sostenible gestió dels residus municipals, està molt interessat a tirar endavant aquesta iniciativa, i esperem comptar amb la vostra col.laboració.

Si esteu interessats en participar en la campanya, podeu enviar un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i se us informarà quan aquesta hagi començat.

 

compo2.png

Facebook

Instagram

Twitter