PLATGES I CALES

L’accés a les cales és un tret característic que els converteix si cal, en enclavaments exclusius, donat que estan apartades del nucli de població i ubicades en la carretera sinousa de corbes que porta a Tossa de Mar.

L’Ardenya cristinenca arriba fins al mar, on hi conforma un tram de costa rocallosa que dóna lloc a les seves cales i platges, desconegudes per molts visitants i poc concorregudes que fa que hom hi pugui trobar la tranquil·litat d’uns indrets idíl·lics.

La qualitat de l’aigua de bany correspon a la qualitat microbiològica de l’aigua i ens informa sobre les condicions sanitàries i de salubritat de l’aigua a les zones de bany. Els criteris de control i els objectius de qualitat que l’ACA aplica per a la vigilància de la qualitat de l’agua són els de la Directiva 2006/7/CE, i RD 1341/2007 sobre la gestió de la qualitat de les aigües de bany. La qualitat microbiològica de l’aigua està lligada a la correcta recollida, depuració i abocament a medi de les aigües residuals urbanes, i a Catalunya tots els municipis costaners estan sanejats i disposen de depuradores. Molts dels fenòmens que es poden observar a les platges, amb major o menor freqüència, en funció de condicions oceanogràfiques i/o meteorològiques durant les temporada de bany, són d’origen natural i són, principalment, observació a l’aigua de: escumes, mucílags, restes vegetals marins, meduses i fitoplàncton. Alguns d’aquest fenòmens poden motivar l’alteració temporal de la qualitat de l’aspecte de l’aigua (pèrdua de transparència, coloracions verdoses o marronoses, agregacions d’escumes i mucílags flotants, etc.) però no alteren la seva qualitat microbiològica.

L’Agència Catalana de l’Aigua és l’organisme de la Generalitat de Catalunya amb competències en les aigües en general. Durant la temporada de bany- de juny a setembre- l’ACA realitza el control, la vigilància i la informació de la qualitat de les aigües de bany amb els criteris que estableix la Directiva 2006/7/CE/ relativa a la gestió de la qualitat de les aigües de bany.

Als documents adjunts podreu comprovar la qualitat de les aigües de bany de la cala del Senyor Ramón i de Cala Canyerets. També els podeu consultar a Platges.CAT

 

IMG 20210709 1330472