caenfrdeitptrues

Residus

En la nostra vida diària es generen una gran quantitat de residus, dels quals, actualment, la major part van a parar a l’abocador de Solius, que està quedant obsolet, per tant, aquest mètode d’eliminació ja no és suficient, ni és ambientalment sostenible.

Des de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro es vol potenciar la recollida selectiva dels residus, per poder fabricar nous productes, o bé per tractar-los adequadament, així com per adaptar-nos a les legislacions existents.

Amb aquesta finalitat s’ha potenciat serveis existents, i se n’han creat de nous:

Recollida selectiva municipal
Santa Cristina d'Aro, ha engegat un nou model, pioner, de recollida selectiva de residus municipals, per apropar-la a tots els seus habitants, esperant fer la dipositació selectiva de deixalles més propera i alhora més eficaç, intentant aproximar-nos a la dipositació selectiva ideal de la brossa.

Recollida comercial
Aquest és un sistema de recollida obert a tots aquells establiments que no es gestionin per si mateixos la fracció de materials reciclables. El fet d'adherir-se a aquest servei no suposa cap increment en la taxa d'escombraries.

Deixalleria Municipal
Santa Cristina d’Aro disposa d’una deixalleria municipal al servei de tots els ciutadans. Es tracta d'un servei GRATUÏT per a tots els cristinencs destinat a recollir tots els residus que no es poden dipositar a les àrees d’aportació que tenim a la nostra disposició als carrers del municipi.

L'horari de la deixalleria és de DIMARTS a DISSABTE:

- d'abril a octubre:           de 9 a 13:00  i  de  16:00 a 19:00

- de novembre a març:      de 9 a 13:00  i  de  15:00 a 18:00

Recollida de mobles, trastos vells i restes vegetals
Els residus de mobles, trastos vells voluminosos i restes vegetals generats als domicilis, són recollits de forma concertada, sense cap cost, pel servei de recollida municipal.

El telèfon d’atenció al ciutadà és el 972 816 374, amb el següent horari:

                      - De dilluns a dijous de 9 a 13 i de 15 a 17 hores.

                      - Divendres de 9 a 13 hores.

També es pot sol·licitar la recollida a traves de l’adreça de correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Separa la brossa correctament
La recollida selectiva i el reciclatge ens ajuden a estalviar energia, aigua i recursos naturals. Aquest és l'últim pas en la política de les tres RRR (Reduir, Reutilitzar i Reciclar). El reciclatge, és doncs, l'última oportunitat de donar valor als residus que cada dia generem a casa nostra. Si no els reciclem, aniran a una incineradora o un abocador, i no es podran aprofitar més.

Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.Twitter

Facebook Ajuntament