caenfrdeitptrues

Compostatge Casolà

L'ajuntament de Santa Cristina d’Aro, en col.laboració amb el Consell Comarcal del Baix Empordà te en marxa una campanya per fomentar el compostatge casolà a les llars del municipi, en la qual es facilita un compostador a tots els veïns que hi participin.

Actualment, cada persona genera al voltant d’1,6 Kg de deixalles al dia. Una bona part d’aquestes deixalles correspon a matèria orgànica que podem reciclar d’una manera senzilla i còmoda a la nostra pròpia llar a través del compostatge.
D’aquest procés natural obtenim compost, un excel.lent adob que podem utilitzar per a les nostres plantes, jardins, horts...

Per poder participar en la campanya només cal disposar d’un petit racó no pavimentat al jardí o a l’hort, acceptar les normes de funcionament de la campanya i satisfer una fiança de 30 Euros per al compostador, que es retornarà, en un termini inferior a dos anys, si s’utilitza correctament. A canvi, a més del compostador, també es rebrà gratuïtament un assessorament individual a través de visites al domicili, consultes telefòniques o per correu electrònic..

El Consell Comarcal es reserva el dret de retirar aquells compostadors que siguin objecte d’un mal ús, retornant la fiança, sempre i quant el material estigui en bones condicions.

L’assessorament per part de tècnics de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal, per cada compostador instal.lat, inclourà fins a un màxim de quatre visites a domicili:

· 1ª visita: en instal.lar el compostador, per tal de donar les instruccions bàsiques per al seu bon funcionament.
· 2ª visita: després de 2 o 3 mesos, per comprovar que tot funciona correctament.
· 3ª visita: quan la persona interessada vulgui que l’assessor l’ajudi en la primera collita de compost.
· 4ª visita: per al retorn de la fiança.

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, preocupat per realitzar una correcta i més sostenible gestió dels residus municipals, està molt interessat a tirar endavant aquesta iniciativa, i esperem comptar amb la vostra col.laboració.

El primer compostador instal.lat en el marc d’aquesta campanya, es troba a l’escola municipal, on amb les restes orgàniques originades al menjador escolar, els nens apendran tot el procés de compostatge, des de una iniciativa engegada per l’escola municipal. Aquesta iniciativa compta des de fa més d’una any amb la recollida selectiva de cartró vidre i paper.

Compostador instal.lat a l’escola municipal, amb la resta de contenidors per a la recollida selectiva.

Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Subscriure's

Twitter

Facebook Ajuntament