Prevenció d'incendis

Prevenció Incendis

Des de l’any 2004 l’ajuntament treballa activament pel que fa a la protecció d’incendis:

Arran de la Llei 5/2003 de 22 d’abril de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions sense continuïtat amb la trama urbana, i el Decret 123/2005, de 14 de juny que desenvolupa a aquesta llei; s’obre un nou marc de treball en la prevenció d’incendis.
Des de l’ajuntament es treballa bàsicament en dues línies:

Les franges de protecció Perimetral en les urbanitzacions
El nostre municipi va ser un dels pioners en aplicar allò que dictava la llei. Des que es varen iniciar les primeres tasques d'obertura a les primeres urbanitzacions, s'ha anat duent a terme una tasca de seguiment i de manteniment periòdic a totes les urbanitzacions del municipi.

Les principals característiques que ha de tenir una franja de protecció perimetral son les següents:

Amplada mínima de 25 metres, on:

 ARBRAT:

  • Peus aclarits. Distancia mínima entre peus de 6 metres
  • Fracció cabuda coberta del 35%. Sense continuitat horitzontal de l'estrat arbori
  • Poda de l'arbrat a 1/3 de l'alçada de l'arbre fins a un màxim de 5 metres
  • Sense continuitat horitzontal entre els estrats arboris i arbustius

MATOLL:

  • Cal aclarir el matoll Cobertura màxima del 35%
  • Prioritzar espècies de poca inflamabilitat

La neteja de les parcel·les urbanes

Des del 2004 també hem potenciat el procés per tal que les parcel·les interiors de les urbanitzacions i del nucli urbà estiguin netes, tan per prevenció dels incendis com en benefici de la convivència entre tots els veïns.
Des del 2005 s’estan fent els requeriments amb apercibiment de multes coercitives fins que es realitzi la totalitat de la neteja de la parcel·la. Estem veient amb satisfacció que de manera progressiva el nombre de parcel·les brutes va disminuint.

Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

COMUNICACIÓ DE CREMA

Ja es pot tramitar electrònicament l'autorització per a la realització d'activitats amb risc d'incendi forestal i comunicació de crema.

Durant el període compres entre el 16 d'octubre i el 14 de març, les persones que tinguin previst fer foc en terrenys forestals de Catalunya definits a l'article 2 de la llei 6/1988, de 30 de març, forestal de Catalunya, i a la franja de 500 metres que els envolta, no necessiten una autorització administrativa, però sí que ho han de comunicar prèviament (ordre MAB/62/2003, de 13 de febrer, per la qual es despleguen les mesures preventives que estableix el Decret 64/1995, de 7 de març pel qual s'estableixen mesures de prevenció d'incendis forestals).

Per aquest motiu us facilitem l'enllaç per poder realitzar la comunicació de manera electrònica i sense haver-vos de desplaçar. Recordeu que haureu de disposar de certificat o firma electrònica. També us adjuntem en aquest mateix article, la guia de suport per la tramitació telemàtica.

http://agricultura.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/8776_Autoritzacio-per-a-la-realitzacio-dactivitats-amb-risc-dincendi?category=

 

ADF Gaverres Marìtima

L’ADF Gavarres Marítima és una entitat sense ànim de lucre creada per a la lluita integral contra als incendis forestals. Està promoguda per propietaris forestals, entitats de protecció de la natura i administracions locals, entre les quals l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro. 

L'enllaç amb el seu WEB és: www.adfgavarres.cat 

El seu contacte és: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

 

Facebook

Instagram

[ingallery id="1"]

Twitter