Residus

Compostatge Casolà

L'ajuntament de Santa Cristina d’Aro, en col.laboració amb el Consell Comarcal del Baix Empordà te en marxa una campanya per fomentar el compostatge casolà a les llars del municipi, en la qual es facilita un compostador a tots els veïns que hi participin.

Actualment, cada persona genera al voltant d’1,6 Kg de deixalles al dia. Una bona part d’aquestes deixalles correspon a matèria orgànica que podem reciclar d’una manera senzilla i còmoda a la nostra pròpia llar a través del compostatge.
D’aquest procés natural obtenim compost, un excel.lent adob que podem utilitzar per a les nostres plantes, jardins, horts...

Per poder participar en la campanya només cal disposar d’un petit racó no pavimentat al jardí o a l’hort, acceptar les normes de funcionament de la campanya i satisfer una fiança de 30 Euros per al compostador, que es retornarà, en un termini inferior a dos anys, si s’utilitza correctament. A canvi, a més del compostador, també es rebrà gratuïtament un assessorament individual a través de visites al domicili, consultes telefòniques o per correu electrònic..

El Consell Comarcal es reserva el dret de retirar aquells compostadors que siguin objecte d’un mal ús, retornant la fiança, sempre i quant el material estigui en bones condicions.

L’assessorament per part de tècnics de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal, per cada compostador instal.lat, inclourà fins a un màxim de quatre visites a domicili:

· 1ª visita: en instal.lar el compostador, per tal de donar les instruccions bàsiques per al seu bon funcionament.
· 2ª visita: després de 2 o 3 mesos, per comprovar que tot funciona correctament.
· 3ª visita: quan la persona interessada vulgui que l’assessor l’ajudi en la primera collita de compost.
· 4ª visita: per al retorn de la fiança.

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, preocupat per realitzar una correcta i més sostenible gestió dels residus municipals, està molt interessat a tirar endavant aquesta iniciativa, i esperem comptar amb la vostra col.laboració.

El primer compostador instal.lat en el marc d’aquesta campanya, es troba a l’escola municipal, on amb les restes orgàniques originades al menjador escolar, els nens apendran tot el procés de compostatge, des de una iniciativa engegada per l’escola municipal. Aquesta iniciativa compta des de fa més d’una any amb la recollida selectiva de cartró vidre i paper.

Compostador instal.lat a l’escola municipal, amb la resta de contenidors per a la recollida selectiva.

Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Residus

En la nostra vida diària es generen una gran quantitat de residus, dels quals, actualment, la major part van a parar a l’abocador de Solius, que està quedant obsolet, per tant, aquest mètode d’eliminació ja no és suficient, ni és ambientalment sostenible.

Des de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro es vol potenciar la recollida selectiva dels residus, per poder fabricar nous productes, o bé per tractar-los adequadament, així com per adaptar-nos a les legislacions existents.

Amb aquesta finalitat s’ha potenciat serveis existents, i se n’han creat de nous:

Recollida selectiva municipal
Santa Cristina d'Aro, ha engegat un nou model, pioner, de recollida selectiva de residus municipals, per apropar-la a tots els seus habitants, esperant fer la dipositació selectiva de deixalles més propera i alhora més eficaç, intentant aproximar-nos a la dipositació selectiva ideal de la brossa.

Recollida comercial
Aquest és un sistema de recollida obert a tots aquells establiments que no es gestionin per si mateixos la fracció de materials reciclables. El fet d'adherir-se a aquest servei no suposa cap increment en la taxa d'escombraries.

Deixalleria Municipal
Santa Cristina d’Aro disposa d’una deixalleria municipal al servei de tots els ciutadans. Es tracta d'un servei GRATUÏT per a tots els cristinencs destinat a recollir tots els residus que no es poden dipositar a les àrees d’aportació que tenim a la nostra disposició als carrers del municipi.

L'horari de la deixalleria és de DIMARTS a DISSABTE:

- d'abril a octubre:           de 9 a 13:00  i  de  16:00 a 19:00

- de novembre a març:      de 9 a 13:00  i  de  15:00 a 18:00

Recollida de mobles, trastos vells i restes vegetals
Els residus de mobles, trastos vells voluminosos i restes vegetals generats als domicilis, són recollits de forma concertada, sense cap cost, pel servei de recollida municipal.

El telèfon d’atenció al ciutadà és el 972 816 374, amb el següent horari:

                      - De dilluns a dijous de 9 a 13 i de 15 a 17 hores.

                      - Divendres de 9 a 13 hores.

També es pot sol·licitar la recollida a traves de l’adreça de correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Separa la brossa correctament
La recollida selectiva i el reciclatge ens ajuden a estalviar energia, aigua i recursos naturals. Aquest és l'últim pas en la política de les tres RRR (Reduir, Reutilitzar i Reciclar). El reciclatge, és doncs, l'última oportunitat de donar valor als residus que cada dia generem a casa nostra. Si no els reciclem, aniran a una incineradora o un abocador, i no es podran aprofitar més.

Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Facebook

Instagram

Twitter