caenfrdeitptrues

Participació

Què podem fer per atraure més joves?! Un dels nostres programes és l’empoderament de la joventut a través de la formació. Aquí en teniu una mostra!

 

La COMISSIÓ JOVE de Santa Cristina d’Aro és un punt de trobada per entitats i joves del municipi. L’assemblea de la comissió pretén acostar les polítiques de joventut a un major nombre de joves del municipi, i, incidir sobretot en les franges d’edat de 20 a 30 anys.

Les entitats i col·lectius juvenils o amb representació juvenil són el millor mitjà per a poder aplicar d’una manera objectiva, real, participativa i democràtica les polítiques locals de joventut. La creació d’una COMISSIÓ JOVE formada per les associacions juvenils de Santa Cristina d’Aro pot facilitar: 

·         Un punt de trobada, de coordinació, de cooperació i d’intercanvi que permet la creació de projectes conjunts.

·         Una estructura democràtica de representació i participació juvenils que incorpora diferents models i les inquietuds de la gent jove.

·         Un òrgan independent de l’administració, que compta o pretén comptar amb el seu reconeixement i suport.

·         Un representant vàlid per dialogar amb l’administració en tots aquells temes que afecten la joventut que permet fer arribar a l’administració i a la societat les demandes i opinions de les associacions juvenils i de la gent jove.

En l’actualitat la COMISSIÓ JOVE de Santa Cristina d’Aro té el suport de l’Àrea de Joventut i està formada per:

1. Colla Blaus & Cia

2. Colla Jove Els Mamuts

3. SIE Santa Cristina d’Aro

4. JEMP (Joves Emprenedors)

5. JERC Vall d’Aro

6. Colla Castellera Els Minyons

7. Associació de Joves Gambians

8. Joves a títol persona

9. ACAS Baix Empordà

La primera activitat de la Comissió Jove va ser organitzar el I CORREBARS de Santa Cristina d’Aro el passat mes de juliol, en el marc de la Festa Major 2014.


El TALLER DE GRAFFITI (Abril de 2014). Pintada d'un mural a l'interior de la Zona Jove de Santa Cristina d'Aro. Cinc sessions dirigides pel pintor cristinenc, Xavier Taberner i la implicació directe de deu joves que han aprés la tècnica i els coneixements bàsics de la pintura urbana. Des de l’Àrea de Joventut hem aprofitat cada sessió del taller per fer un time lapse!! El resultat ha estat l'edició d'un vídeo on es visualitza l'evolució del graffiti que els i les joves varen pintar d'inici a fi. Podeu veure el vídeo al següent enllaç!

TIME LAPSE TALLER DE GRAFFITI - Abril 2014


HORTS I JOVES: PARTICIPACIÓ, IDENTITAT I FORMACIÓ! El servei d’horts joves vol ser un nou recurs pels Punts d’Informació Juvenil, un nou model de relació amb els i les joves. La iniciativa pretén reivindicar l’hort com un bon espai per a la participació, l’intercanvi de coneixements, els valors de cooperació i solidaritat, l’autoconsum i l’autogestió.


La SECCIÓ DE DJ’s CRISTINENCS. La Zona Jove organitza al llarg de l’any cursos de Dj, per a joves que volen provar sort en el món de la música electrònica. A les sessions es posen a la pràctica les tècniques musicals en la barreja i els mètodes i, sobretot, els fonaments necessaris en l'organització d'una sessió.

A Santa Cristina d’Aro tenim tres joves que han sorprès pel seu enorme talent i el seu envejable compromís, i durant aquest darrer any ja han començat a fer sessions de diferents estils musicals a diversos esdeveniments públics, com la II Fira d’Entitats celebrada el passat mes de maig a l’Espai Ridaura. I també a la Nit Jove de la Festa Major de Santa Cristina.


Subscriure's

Twitter

Facebook Zona Jove

Facebook Ajuntament