Àrea d’Ensenyament

L'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro s'adhereix a l'Associació Internacional de Ciutats Educadores

Santa Cristina Aro CAT

El Ple del passat dia 28 de febrer de 2018 va aprovar per unanimitat l'adhesió de l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro a l'Associació Internacional de Ciutats Educadores, com a requisit previ per a entrar a formar part de la Xarxa de Ciutats Educadores de les comarques Gironines.

L'Associació Internacional de Ciutats Educadores es va fundar el 1994 i actualment hi formen part 476 ciutats d'arreu del món.

Els objectius de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores són:

  • Proclamar i reclamar la importància de l’educació a la ciutat.
  • Posar en relleu els vessants educatius dels projectes polítics de les ciutats associades.
  • Promoure, inspirar, fomentar i vetllar pel compliment dels principis recollits en la Carta de Ciutats Educadores (Declaració de Barcelona) a les ciutats membre, així com assessorar i informar als membres sobre el foment i implantació dels mateixos.
  • Representar als associats en l’execució de les finalitats associatives, relacionant-se i col·laborant amb organitzacions internacionals, estats, entitats territorials de tot tipus, de manera que l’AICE sigui un interlocutor vàlid i significatiu en els processos d’influència, negociació, decisió i redacció.
  • Establir relació i col·laboració amb altres associacions, federacions, agrupacions o Xarxes Territorials, especialment, de ciutats, en àmbits d’acció similars, complementaris o concurrents.
  • Cooperar en tots els àmbits territorials en el marc de les finalitats de la present Associació.
  • Impulsar l’adhesió a l’Associació de ciutats de tothom.
  • Impulsar l’aprofundiment del concepte Ciutat Educadora i les seves aplicacions concretes en les polítiques de les ciutats, a través d’intercanvis, de trobades, de projectes comuns, de congressos i de totes les activitats i iniciatives que reforcin els llaços entre les ciutats associades, en l’àmbit de les delegacions, xarxes territorials, Xarxes Temàtiques i altres agrupacions.

La Xarxa de Ciutats Educadores de les comarques Gironines neix arran de la necessitat de conèixer i compartir experiències amb ciutats i pobles més afins i territorialment més propers a nosaltres. El 2017 la coordinació de la Xarxa va recaure en la ciutat de Girona i el present 2018 en la ciutat de Ripoll.

Enllaços:
Associació Internacional de Ciutats Educadores Cliqueu Aquí
Xarxa de ciutats educadores de les comarques Gironines (Ciutat coordinadora 2020 - Palafrugell) Cliqueu Aquí

Xarxa Ciutats Gironines alta