• Inici
  • Agenda
  • Exposició 50 anys del Consorci - La gestió de l'aigua a la Costa Brava

Agenda

Exposició 50 anys del Consorci - La gestió de l'aigua a la Costa Brava

La sala d'exposicions de "la Caixa" acull l'exposició "50 anys del Consorci - La gestió de l'aigua a la Costa Brava"

La mostra parteix dels continguts del llibre Crònica de l’aigua a la Costa Brava, d’Oriol Mas i Lloret, publicat aquest any 2021, que narra la història de la gestió de l’aigua al litoral de les comarques gironines, des de les primeres civilitzacions fins a l’actualitat. L’accés dels municipis a l’aigua i la proximitat de rius, rieres i aiguamolls ha condicionat l’evolució històrica de la Costa Brava. En aquesta zona, la gestió hídrica ha estat clau per a l’avenç de l’agricultura, la demografia i el creixement vinculat al turisme.

No fa pas gaires anys que els ajuntaments patien, estiu rere estiu, per si tindrien prou aigua per a la població i els visitants. I també han estat immensos els esforços per depurar i reutilitzar la poca aigua disponible i, en aquesta iniciativa, el Consorci d’Aigües Costa Brava Girona ha estat pioner.

Els cinquanta anys del Consorci són el punt de partida del llibre i de l’exposició, que explica tot el procés gràcies al qual avui dia quan obrim l’aixeta raja aigua, i com aquesta torna depurada al medi. I ho fa amb el suport de textos, imatges i un audiovisual que ajuden a entendre quina ha estat l’evolució en la gestió de l’aigua al litoral de les comarques gironines.

L'exposició, que s'emmarca dins del programa d'exposicions viatgeres de la Diputació de Girona, es podrà visitar fins al 20 d'octubre en els següents horaris:

- Públic en general: Dissabte de 18 a 20h

- Centres escolars: en horari escolar de dilluns a divendres (Cal cita prèvia al tel. 972 83 70 10 - Ext. 2202 o al mail Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.)

La inauguració serà el proper dissabte 17 de setembre a les 18h

Àrea de Cultura

Expo aigues instagram