Agenda

Exposició El Català il·lustrat

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro conclou la temporada d’exposicions 2021 amb l’exposició “El Català Il·lustrat”, un projecte de la dissenyadora Marta Montenegro que consisteix en la representació amb dissenys minimalistes de frases fetes de la llengua catalana, un exercici que vol reivindicar l’ús de la llengua popular i tradicional a través del disseny.

Els refranys, dites, expressions i frases fetes tradicionals catalanes sembla que estiguin exclusivament vinculades a un perfil de persona de poble i d’edat avançada​​​​​, ​però si ens hi parem a pensar, són mots i versos que donen un toc de gràcia al llenguatge, ja sigui escrit o oral, i fan que el que escoltem o llegim agafi un caire molt més amè i singular.

Fins i tot de vegades, gràcies a un refrany o frase feta, arribem a interpretar o a expressar una idea que descrita amb paraules “normals” no hagués estat definida tan encertadament. 

Així doncs, hi ha motius per tornar a promoure l’hàbit d’enraonar amb aquest vocabulari. El Català Il·lustrat té el repte d’impulsar frases fetes populars per fer-les més atractives, conegudes i intentar que puguem tornar-les a utilitzar amb més naturalitat!

Es tracta d’una exposició interactiva, que pretén jugar amb el visitant tot oferint-li la possibilitat de participar en un concurs per a descobrir qui és el Català més il·lustrat del nostre municipi.

Dates: Del 7 d'octubre al 3 de novembre

Lloc: Sala d’Exposicions de “la Caixa”

Horaris de visita:
Públic en general: Di
ssabtes de 17 a 20h

Centres escolars (Amb cita prèvia): De dilluns a divendres de 9 a 14h

Més informació i reserves (Data límit 22/10): Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Cartell Digital 01

Facebook

Instagram

Twitter