caenfrdeitptrues

Santa Cristina, dilluns a la Fase 2

Santa Cristina d’Aro, que pertany a la regió sanitària de Girona, entrarà dilluns, 1 de juny, en la Fase 2 del desconfinament per la pandèmia del  Covid-19. Així ho ha decidit el Ministeri de Sanitat de l’Estat espanyol després d’acceptar la proposta feta pel govern de la Generalitat i d’analitzar l’evolució de la pandèmia. També entraran en aquesta nova fase la Catalunya Central i les comarques barcelonines del Garraf i l’Alt Penedès, on ja es troben des d’aquesta setmana les regions sanitàries del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran. Queda fora de la nova fase de desescalada, restant així encara a la Fase 1, arran d’un rebrot del coronavirus, la regió sanitària de Lleida, que veurà com entren dilluns en aquesta mateixa fase les de Barcelona i les dues àrees metropolitanes, que formaran ara una única unitat sanitària.

Recordant que encara continua vigent l'estat d'alarma i, per tant, la restricció de la mobilitat a l'exterior, que està limitada a activitats i a àmbits territorials concrets, en les regions sanitàries que passin a la Fase 2 també s'ha autoritzat, entre altres coses:

+ La circulació dins la regió sanitària en grups de màxim 15 persones.

+ Les persones de fins a 70 anys podran fer l'activitat física no professional en qualsevol franja horària a excepció de la compresa entre les 10.00 i les 12.00 hores i entre les 19.00 i les 20.00 hores, que queda reservada als majors de 70 anys.

+ Els establiments i locals comercials minoristes i d'activitats professionals poden reobrir al públic amb independència de la seva superfície útil d'exposició i venda, sempre que es redueixi al 40% l'aforament en cadascuna de les plantes i que es garanteixi una distància mínima de dos metres entre clients.

+ Reobren al públic els establiments d'hostaleria i restauració per a consum en el local, excepte les discoteques i els bars d'oci nocturn, sempre que no superin el 40% de l'aforament. Dins del local únicament es podrà consumir assegut a taula i, preferentment, mitjançant reserva prèvia. No s'admetrà l'autoservei a la barra per part del client.

+ S'amplia l'aforament màxim en vetlles, enterraments i cremacions, i llocs de culte. Es permeten els casaments amb condicions.

+ L'obertura de piscines recreatives i de platges amb mesures de seguretat.

+ L'obertura d'instal·lacions esportives i piscines per a ús esportiu.

+ L'obertura al públic de les zones comunes dels hotels i allotjaments turístics sempre que no se superi un terç de l'aforament i amb condicions de seguretat i higiene.

+ Es regulen els espectacles esportius, els espectacles a l'aire lliure i els teatres.

cartellfase2

 

 

Twitter

Facebook Ajuntament