caenfrdeitptrues

Activats plans Inuncat i Vencat

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta de Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT per la previsió de pluges que poden donar acumulacions destacades avui, sobretot a les comarques de la meitat nord-est de país i que poden fer augmentar els cabals d'uns quants rius i rieres. A més, també s'ha posa't en alerta el pla VENTCAT pel fort vent previst a partir d'avui al migdia i fins demà dimecres al litoral central i nord de Catalunya.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu la possibilitat de superar el llindar d'acumulació d'100 litres / m2 en 24 hores avui a les comarques de la Garrotxa, el Gironès, Pla de l'Estany, Selva i Vallès Oriental, i amb menor probabilitat a les comarques de l'Alt i Baix Empordà, Maresme, Osona, Moianès, Bages, Vallès Occidental, Baix Llobregat i Barcelonès.

Per aquest motiu, i també per la fossa de neu a causa de les pluges a cotes altes, cal estar atents principalment al possible augment del cabal dels rius Muga, Ter, Tordera i Fluvià.

Davant d'aquest episodi, Protecció Civil de la Generalitat recomana informar-se permanentment de la situació meteorològica i les possibles afectacions viàries abans de sortir de casa. Tot i que la mobilitat ja està molt restringida per l'Estat d'Alarma, convé encara més extremar les precaucions entorn de rius i rieres perquè poden portar aigua abundant de manera sobtada i convertir-se en una zona extremadament perillosa.

A banda, el Servei Meteorològic de Catalunya també preveu per avui fort onatge de més de 2,5 metres d'alçada amb mar de fons de l'est. Protecció Civil de la Generalitat recorda que cal mantenir la prudència a les zones afectades pel fort onatge, allunyant-se d'espigons i esculleres.

protecciocivil21abril

Twitter

Facebook Ajuntament