ESTADI I - EMERGÈNCIA PER SEQUERA


Catalunya ja està en emergència per sequera. Ho ha anunciat oficialment aquest migdia (1 de febrer) la Generalitat de Catalunya després de la reunió de la comissió interdepartamental de sequera.

D'aquesta manera, 202 nous municipis -entre els quals es troba Santa Cristina d’Aro- passen a tenir les màximes restriccions.

El govern ha decidit decretar l’emergència després de constatar que les reserves dels embassaments de la conca del Ter-Llobregat s’acosten al 16 % de capacitat, el límit establert en el decret del govern per endurir les restriccions.

La fase d’emergència és la més restrictiva del decret de sequera i comporta noves limitacions del consum d’aigua.

En els sistemes regulats, com és el cas de Santa Cristina d’Aro, s’estableixen 3 estadis, amb una dotació màxima de consum per persona i dia en cada cas (inclou activitats econòmiques i comercials):

  • EMERGÈNCIA I a 200 litres persona i dia
  • EMERGÈNCIA  II a 180 litres persona i dia
  • EMERGÈNCIA III a 160 litres persona i dia

Actualment, ens trobem en el primer estadi, EMERGÈNCIA I. Podeu consultar les restriccions d’aigua d’aquest estadi en l'arxiu annex.

Aquestes afecten al volum d’aigua per habitant i dia, neteja de vehicles, neteja de carrers i mobiliari urbà, reg de zones verdes i jardins (públics i privats), reg esportiu, piscines (públiques, privades i comunitàries, incloent les d’establiments turístics), fonts ornamentals, dutxes a les platges, pistes de gel i altres usos temporals, i eliminació de pols en l’aire.

Més informació a https://sequera.gencat.cat/ca/accions/el-semafor-de-la-sequera/semafor-vermell/


panta sau sequera 10
Foto: ACN