Situació d’excepcionalitat per sequera greu

 
Catalunya entra en una nova fase en l'abordament de la sequera, la d'excepcionalitat del sistema Ter-Llobregat i de l'aqüífer del Fluvià Muga, després de l’alarmant descens de les reserves d’aigua. Des de l’Agència Catalana de l’Aigua, avui s'aprova la situació d’excepcionalitat en 224 municipis, entre els quals s'inclou Santa Cristina d'Aro.
 
Aquesta mesura es pren pel risc de desabastament que pateixen les reserves d’aigua de Catalunya. El volum de reserves abans d’entrar en el període primaveral és molt baix, amb una mitjana del 27%, i sense que s’hagin recuperat per la falta de pluges.
 
L’entrada en l’escenari d’excepcionalitat suposa un pas més en la reducció d’aigua en alguns usos, com la reducció del 40% de l’aigua per a usos agrícoles, la reducció del 15% per a usos industrials, la reducció de l’aigua per a usos lúdics (15% en usos assimilables i 50% en reg) i la prohibició del reg de zones verdes, tant públiques com privades (només es permetrà l’aigua per mantenir viu l’arbrat i fent-ho gota a gota o amb regadores). Així mateix, es prohibeix la neteja de carrers amb aigua potable.
 
També hi ha una reducció de la dotació d’aigua mitjana per habitant i dia. Si en l’escenari d’alerta era de 250 litres per habitant i dia, en excepcionalitat passa als 230 litres per habitant i dia.
 
El paquet de mesures d'aquest nou escenari entrarà en vigor un cop s'hagi publicat al DOGC, aquesta mateixa setmana.


sequera2
Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (Excepcionalitat-per-sequera.pdf)Excepcionalitat-per-sequera.pdf[ ]424 kB