Actes 25 de novembre


S’apropa el 25 de novembre, Dia Internacional contra les violències masclistes i, una vegada més, des del Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, volem fer visible aquesta realitat.

Aquest cop ho fem posant el focus principalment en les violències sexuals, una de les moltes formes de violència masclista que existeixen. I és que, de totes les formes de violència masclista, les violències sexuals són les més prevalents, les més invisibilitzades i les més naturalitzades.

És per això que volem anar molt més enllà d’una commemoració puntual i estem endegant un projecte municipal de prevenció, sensibilització i visibilització de les violències sexuals i de totes les seves possibles manifestacions, que s’anirà implementant durant tot el 2024 i, probablement, també durant el 2025.

Així, aquest novembre comencem el projecte amb les activitats següents:

  • Dimarts 7 i 21 de novembre: Formació especialitzada sobre “Prevenció de violències sexuals” dirigida la Comissió municipal que desenvoluparà el projecte i que està representada pels centres educatius de Primària i Secundària, Espais Familiars, AFA de l’Escola Pedralta, Biblioteca, Zona Jove, Àrees d’Educació, Serveis Socials i Igualtat de l’Ajuntament, Policia Local, Associació de Dones per la Igualtat Ermessenda, Associació Lloc de Trobada Esplai de la Gent Gran i Agent d’acollida municipal. A càrrec de Júlia Sánchez Andreo de la Ciranda.
  • Divendres 17 de novembre a les 19 h a la Sala d'Exposicions de La Caixa: Xerrada "Mutilació genital femenina i matrimonis forçats: violències masclistes que cal eradicar", organitzada per l'Associació de Dones per la Igualtat Ermessenda de Santa Cristina d'Aro.
  • Dilluns 20 de novembre a les 17 h a la Sala d'Exposicions de La Caixa: Xerrada dirigida a famílies sobre “Com fomentar una autoestima sana en els infants” a càrrec de Maria Helena Tolosa, orientadora familiar de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro. S’ofereix servei de canguratge a les famílies que ho sol·licitin prèviament.
  • Dissabte 25 de novembre a les 12 h a la Plaça del Mercat de Santa Cristina d’Aro
    ACTE: VIDES QUE S’APAGUEN INJUSTAMENT
    - Lectura del manifest per part de l’Associació Juvenil Cristinenca
    - Performance i acte simbòlic a càrrec del grup de Dones en moviment i l’Associació de Dones per la Igualtat Ermessenda de Santa Cristina d’Aro

Totes les activitats són gratuïtes.

Us hi esperem, la causa sho val!


ACTES 25 N